Site icon stiriDB

Târgovişte, oraş împânzit de stâlpi de iluminat

stalpi

Municipiul Târgovişte a fost împânzit de stâlpi de iluminat, după ce, prin proiectul european Plan Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), stâlpilor deja existenţi li s-au adăugat alţii cu iluminat fotovoltaic.

Întrebat dacă vor rămâne şi vechii stâlpi, primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, a spus că în unele zone vor rămâne, pentru că ”iluminatul fotovoltaic în momentul de faţă nu asigură un nivel de iluminare optim” pentru că au fost cantităţi adăugate ulterior la proiect. Această declaraţie este încă o dovadă că proiectul la PIDU a fost făcut pe genunchi. Până acum am constatat că ”au fost uitate” două parcări şi două străzi în proiectul de reabilitare, iar la capitolul iluminat public în PIDU B scrie Alexandria în loc de Târgovişte. Unii ar putea spune că este vorba de copy paste, de unde şi erorile.

”În micro 11, în cartiere vor fi înlăturaţi ceilalţi stâlpi. Problema este că iluminatul fotovoltaic în momentul de faţă nu asigură un nivel de iluminare optim, pentru că acestea au reprezentat cantităţi ce au fost adăugate ulterior la proiect. Şi atunci noi venim cu un plan al managementului public în care vom vedea ce stâlpi sunt îndepărtaţi şi ce stâlpi rămân pentru a asigura peste tot în cartiere, mai ales în parcări, pentru că pe IC Brătianu de exemplu iluminatul este foarte bun, pentru a asigura peste tot un nivel de iluminat optim”, a precizat primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.