Site icon stiriDB

Târgovişte: Oamenii fără adăpost găsiţi de poliţiştii locali pe străzi au refuzat să meargă în centre sociale (video)

Oamenii fără adăpost găsiţi de poliţiştii locali din Târgovişte pe străzile municipiului în ultimele zile, când temperaturile au coborât şi până la minus 20 de grade Celsius, au refuzat să meargă în centrele sociale.

Unii dintre oamenii străzii au ales să stea noaptea în clădiri abandonate din municipiu, unde şi-au improvizat locuri de dormit.

”Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile şi atenţionările de ger, Poliţia Locală Târgovişte a acţionat pentru identificarea persoanelor fără adăpost şi luarea măsurilor necesare în aces sens. Astfel, în perioada 05.01.2017-09.01.2017, au fost depistaţi 10 oameni ai străzii, dintre care doar unul a acceptat să meargă în Centrul Direcţiei de Asistenţă Socială. Ceilalţi nouă au refuzat categoric să fie preluaţi şi transportaţi în spaţiile special amenajate”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Târgovişte.

În document se arată că poliţiştii locali vor continua şi în nopţile următoare monitorizarea persoanelor fără adăpost şi vor încerca să-i determine să accepte serviciile centrelor sociale, cu atât mai mult cu cât în Târgovişte este în vigoare o nouă avertizare de ninsori.

Primarul Târgoviştei, Cristian Stan, anunţa, zilele trecute, că municipalitatea a luat mai multe măsuri în această perioadă, în centrul municipiului se distribuie ceai cald trecătorilor, iar cei aflaţi în aporpierea centrelor sociale pot intra pentru a se încălzi şi a bea ceai cald. De asemenea edilul a precizat că în centrele sociale din Târgovişte sunt aproximativ 70 de persoane cazate.

În judeţul Dâmboviţa a fost o atenţionare de tip Cod Portocaliu de ger în perioada 9-10 ianuarie, iar miercuri este valabil un Cod Galben de ninsori.