Site icon stiriDB

Târgovişte: Miting de solidaritate cu familia Bodnariu din Norvegia

protest-barnevernet-02

Un miting de solidaritate cu familia Bodnariu, stabilită în Norvegia, ai căror copii au fost luați de autoritățile acestei țări, a avut loc sâmbătă în Piaţa Mihai Viteazul din Târgovişte.

Protestul a fost organizat de bisericile Penticostală, Baptistă şi Evanghelică şi a reunit aproximativ 400 de persoane.

Organizatorii au precizat că manifestarea este una paşnică. În acelaşi timp cu susţinerea arătată familiei Botnariu, participanţii au militat şi pentru schimbarea Constituţiei, în sensul definirii familiei ca uniune între un bărbat şi o femeie.

Manifestarea a început cu rugăciunea ”Tatăl nostru”, rostită de toţi cei prezenţi. În primele rânduri ale publicului, în faţa unei scene de pe care s-au rostit discursurile, au stat copii de diferite vârste, cu pancarte. Cei prezenţi au avut steaguri tricolore şi pancarte cu steagul Norvegiei, de asemenea au avut pancarte cu diferite mesaje, în română şi engleză, printre acestea fiind ”Norvegia, redă copiii familiilor”, ”O familie sănătoasă=o societate sănătoasă”, ”Barnevernet=childhood killer”, ”Vreau la mama”.

La miting a fost prezent şi decanul Facultăţii de Teologie al Universităţii Valahia Târgovişte, Marian Vîlciu, care a ţinut un discurs. De asemenea au participat primarul interimar al municipiului Târgovişte – Cristian Stan, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, senatorul Titus Corlăţean.