Site icon stiriDB

Târgovişte: Început de an şcolar la Şcoala Radu cel Mare, într-o clădire reabilitată termic şi dotată modern

Elevii de la şcoala Radu cel Mare din Târgovişte au început, luni, anul şcolar într-o clădire reabilitată şi cu dotări moderne, clase cu mobilier nou, aer condiţionat, sisteme de purificare a aerului, table inteligente.

La Şcoala Radu cel Mare din Târgovişte a fost finalizat primul proiect de reabilitare energetică din judeţ prin PNRR.

La această şcoală sunt 18 clase I-VIII şi aproximativ 400 de elevi.

„Trebuie să ne bucurăm că a început școala pentru că aici este locul în care voi, copiii, vă pregătiți viitorul. Practic, învățând, veți reuși să faceți în viață ceea ce doriți. Referitor la investiția de la această unitate de învățământ, este vorba de o investiție în două etape. Am vrut să finalizăm clădirea școlii astfel încât să vă puteţi întoarce cât mai rapid, în partea a doua va fi construită o bază sportivă, va fi refăcută, va fi amenajată inclusiv împrejmuirea școlii. Deci, cam într-un an de zile, întreaga școală va fi va fi modernizată. La proiectul de care discutăm, avem undeva la 14 milioane de lei investite aici, toate fonduri nerambursabile, începând de la schimbarea tâmplăriei, reabilitarea termică a pereților, schimbarea acoperișului, schimbarea instalațiilor, montarea de aer condiționat în toate clasele, montarea de sisteme de purificare aerului în toate clasele, veți vedea că sunt condiții cu totul şi cu totul deosebite şi mobilier nou în toată şcoala. Succes tututor!”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Prezent la festivitatea de început de an şcolar a fost şi preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, care a felicitat primarul municipiului Târgovişte, administraţia locală, pentru investiţie.

„Particip cu mare drag la această festivitate, la redeschiderea acestei școli, pentru ca eu am petrecut 25 ani în acest cartier. Este un lucru sentimental pentru mine. Avem o școală nouă, este un nou început pentru fiecare dintre elevi. Felicitări tuturor pentru această investiție, felicitări domnului primar pentru toate investițiile pe cere le-a făcut pentru ca învățământul târgoviștean să fie unul modern și de calitate. Vreau să urez mult succes în noul an școlar tuturor copiilor, părinților, bunicilor, dar nu în ultimul rând, cadrelor didactice. Multă sănătate tuturor”, a spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.