Site icon stiriDB

Târgovişte: Încep lucrările la parcul ce va fi realizat pe terenul fostei unităţi militare de la gară

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, anunţă, luni, că a fost semnat contractul de lucrări la parcul ce va fi realizat la fosta unitate militară de la gară şi s-a semnat, de asemenea, şi ordinul de începere a lucrărilor.

„Finantarea europeana de peste 7 milioane de lei pentru construirea unui nou parc in Municipiul Targoviste s-a concretizat deja in semnarea contractului de lucrari si in emiterea ordinului de incepere. Astfel, proiectul „Amenajare Parc Public de Agrement si Loisir UM Gara” a intrat in faza de executie, iar pe o suprafata de 16.481 mp, situata pe locatia fostei UM Gara, in vecinatatea noului mall, se va construi un parc public de agrement, investitie care, in afara amenajarii unei suprafete de peste 14.000 mp. ca si spatiu verde, presupune construirea in plus a unei piatete si a unei fantani arteziene, a unui loc de joaca, a unei zone de fitness, a unei biblioteci in aer liber, dar si amenajarea aleilor pietonale si a pistelor pentru biciclete.

Spatiul verde presupune zone cu vegetatie bogata si peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic”, spune Cristian Stan.

În parc se vor planta aproximativ 500 de arbori si arbusti din specii rasinoase si foioase si se vor amenaja zone cu flori.