Site icon stiriDB

Târgovişte: Încă un start ratat la centura municipiului

Lucrările la centura municipiului Târgovişte nu au demarat, la mai mult de o săptămână de când primarul interimar Cristian Stan a anunţat că va semna ordinul de începere a lucărilor.

Niciun muncitor, niciun utilaj, nimic.

”Săptămâna viitoare vor fi semnate contractul şi ordinul de începere a lucrărilor”, anunţa, pe 27 mai, primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Lucrările la centura Târgoviştei sunt mult întârziate. Ele ar fi trebuit terminate în august 2012.

Proiectul cu finanţare europeană de 88,7 milioane de lei de realizare a centurii ocolitoare a municipiului Târgovişte riscă la acest moment corecţii financiare, din cauza întârzierii foarte mari înregistrată la execuţia lucrărilor.

Lucrările la centura Târgoviştei sunt abandonate din 2012.

La acest moment lucrările la centură sunt efectuate în proporţie de 27%.

Autorităţile locale speră ca până la sfârşitul anului să se realizeze cât mai mult din lucrări pentru că altfel se riscă pierderea fondurilor europene. Dacă nu vor fi gata toate lucrările, ce va rămâne de executat în 2016 va fi plătit din bugetul local.

Investiţia urmăreşte, pe lângă modernizarea şi reabilitarea a 13,8 kilometri de drum, şi extinderea şoselei de centură la patru benzi de circulaţie (acolo unde va fi posibil), precum şi reabilitarea podurilor şi a pasajelor aflate pe traseu, realizarea unei reţele de canalizare, reabilitarea trotuarelor şi a sensurilor giratorii.

Podul de la Teiș va fi dublat prin construcția unui pod nou. Inelul de centură este alcătuit din următoarele segmente de drum: strada Petru Cercel, strada Laminorului, Calea Câmpulung, bulevardul Eroilor, Calea Ialomiței, Aleea Sinaia, Aleea Mănăstirea Dealu, strada Magrini și strada Cărămidari.

UPDATE: La câteva ore după publicarea știrii, primarul interimar al Târgoviștei, Cristian Stan, a anunțat că a semnat contractul de lucrări în data de 9 iunie 2015.