Site icon stiriDB

Târgovişte: Impozit mărit cu 500% pentru clădirile aflate în stadiu avansat de degradare

Proprietarii clădirilor din Târgovişte aflate în stadiu avansat de degradare vor plăti un impozit majorat cu 500%, a anunţat, vineri, primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Edilul spune că s-a făcut o identificare a acestor clădiri, multe dintre ele clădiri de patrimoniu situate în zona centrală a municipiului Târgovişte.

”Primăria Târgovişte a finalizat prima etapă de identificare a clădirilor şi terenurilor aflate în stare avansată de degradare, insalubre sau abandonate. Astfel, în şedinta de consiliu local de săptămâna viitoare, voi propune majorarea cu 500% a impozitului pentru aceste imobile”, scrie pe pagina sa de facebook, primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Acesta enumeră câteva clădiri aflate în stadiu avansat de degradare, multe lăsate în paragină.

”Printre imobilele care vor fi supuse noului impozit, se numără şi clădirea fostului restaurant Brotăcei, fostul sediu al IPJ, clădirea deţinută de Compania Naţională Poşta Română pe strada Gării, terenul aferent fostei Case Dâmboviţene, dar şi alte imobile aflate în stare de degradare şi care reprezintă un pericol pentru cetăţeni sau sunt adevarate focare de infecţie”, spune primarul Cristian Stan.

Acesta menţionează că toţi proprietarii acestor clădiri au primit în prealabil somaţii, fără însă a lua măsurile necesare de reabilitare.

Primaria Targoviste a finalizat prima etapa de identificare a cladirilor si terenurilor aflate in stare avansata de…

Posted by Daniel Cristian Stan on Friday, January 19, 2018