Site icon stiriDB

Târgovişte: Iluminatul public va fi oprit, sâmbătă, pentru a se marca ”Ora Pământului”

Iluminatul public din Târgovişte va fi oprit, sâmbătă, de la ora 20.30 la 21.30, pentru a se marca ”Ora Pământului”, se arată într-un comunicat al Primăriei Târgovişte.

”Sâmbătă, 25 martie 2017,  la ora 20.30, toată omenirea va sărbători în mod simbolic „Ora Pământului” (Earth Hour), un eveniment organizat în scopul conştientizării globale a impactului negativ asupra mediului înconjurător cauzat de consumul excesiv de resurse energetice. Primăria Municipiului Târgoviște se va alătura acestui demers si va opri iluminatului public în data de 25 martie 2017, în intervalul orar 20.30 – 21.30”, se arată în comunicatul Primăriei Târgovişte.

Milioane de oameni din întreaga lume opresc aparatele electrice şi sting luminile, sâmbătă seara, timp de o oră, pentru a marca ”Ora Pământului”.

Prin acest tip de protest oamenii încearcă să tragă un semnal de alarmă şi să accelereze găsirea unor soluţii care să prevină schimbările climatice.

”Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment (…). Municipiul Târgoviște se numără printre orașele participante la Ora Pământului din anul 2009, când pentru prima dată iluminatul public stradal a fost stins timp de o oră, pentru a marca acest eveniment”, se mai precizează în comunicatul Primăriei Târgovişte.