Site icon stiriDB

Târgovişte: Iluminatul public va fi modernizat cu fonduri europene

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a semnat, miercuri, contractul de finanţare pentru un proiect de modernizare a iluminatului public din municipiu cu fonduri europene în cuantum de aproape 22 de milioane de lei.

„Anul acesta avem o creştere de peste 2.000% a finanţărilor europene nerambursabile în comparaţie cu anul trecut, ceea ce e un lucru important pentru a înţelege mecanismul principal de dezvoltare a municipiului, de altfel, bugetul total de investiţii sau veniturile pe zona de investiţii sunt undeva la 54% din buget, deci depăşeşte bugetul de funcţionare (…). Obiectivul general al proiectului este modernizarea şi eficentizarea sistemului de iluminat public stradal din Târgovişte. Avem ca obiective specifice scăderea costurilor de întreţinere şi menţinere în parametrii proiectaţi, obţinerea unor economii de energie electrică faţă de situaţia existentă, dezvoltarea sustenabilă economică şi eficientă a serviciului de iluminat public prin modernizarea infrastructurii sistemului”, a declarat primarul Târgoviştei, Crsitian Stan.

Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, dintre care 12 luni execuţia propriu zisă.

„Sunt convins că acest contract, pe de o parte, va rezolva o serie de probleme cucare se confruntă municipiul vizavi de siguranţa traficului, chiar şi legat de estetică, dar va avea un rol important că va fi o premisă pentru următoarele proiecte, pe exerciţiul 2021-2027, ele cu siguranţăvor deschide apetitul administraţiei şi populaţiei pentru astfel de proiecte smart care să contribuie la reducerea emisiilor de carbon în atmosferă”, a declara directorul ADR (Agenţia de Dezvoltare Regională) Sud Muntenia, Liviu Muşat.

Proiectul a fost accesat în cadrul POR (Programul Operaţional Regional) 2014-2020.