Îmbrăcăminte, de la lenjerie intimă la capoate şi rochii, precum şi alimente sunt înşirate pe trotuare în Târgovişte, uneori ocupându-le în întregime, imaginea creată fiind de oraş-talcioc.
Autorităţile nu iau nicio măsură, deşi este ilegal să ocupi spaţiul public fără a avea contract în acest sens şi avizele necesare.
Consilierii locali au dezbătut într-o şedinţă problema, au venit şi comercianţi, în mare parte care vindeau legume şi fructe, care au susţinut că nu îşi pot vinde produsele fără ”comerţ de întâmpinare”. Consilierii şi conducerea Primăriei Târgovişte nu au luat nicio măsură.
Astfel, lenjerie intimă, precum şi alte haine sunt expuse chiar în faţa Prefecturii Dâmboviţa. Delegaţiile oficiale care vin la prefectură şi consiliul judeţean, dar şi târgoviştenii aflaţi la plimbare au parte de o imagine nedemnă de un oraş european. Centrul oraşului arată ca un bazar, cu haine scoase în stradă.
Felul acesta de comerţ a eliminat definiţia pe care o cunoşteam până acum pentru expunerea în vitrină.
Găsim chiar pijamale scoase în faţa unui magazin care vinde obiecte bisericeşti.
Exemplele sunt din centrul Târgoviştei, dar întreg oraşul este sufocat de genul acesta de comerţ, cei care vând cred că li se cuvine şi trotuarul din faţa magazinului.
Autorităţile locale susţin că vor ca Târgoviştea să fie oraş turistic, însă permit să arate ca un talcioc prăfuit.
Dar trotuarele nu sunt ocupate numai de îmbrăcăminte expusă sau de lăzi cu fructe şi legume, dar şi cu chioşcuri cu suprafaţa mai mare decât în autorizaţie, cu chioşcuri ruginite, cu scări ale clădirilor, cu stâlpi lăsaţi în mijlocul trotuarului. Pe timp de vară sunt terase ce funcționează și pe trotuar, cele mai multe fără autorizaţie sau care ocupă mult mai mult decât au aprobare. Pietonii, în aceste condiţii, trebuie să facă slalom printre mese sau să meargă pe stradă.