Târgovişte: Fost punct termic va fi transformat în Centru pentru copii cu autism şi Sindrom Down

Târgovişte: Fost punct termic va fi transformat în Centru pentru copii cu autism şi Sindrom Down

Consilierii locali din Târgovişte au aprobat, în şedinţa de marţi, transformarea unui fost punct termic în Centru pentru copii cu autism şi Sindrom Down, valoarea investiţiei fiind de 1,5 milioane de lei.

Durata de realizare a investiţiei este de 18 luni, iar finanţarea este asigurată de la bugetul local.

În raportul de specialitate, aferent proiectului de hotărâre, se arată că în Târgovişte există două centre pentru copii cu autism şi Sindrom Down.

”Pentru a îmbunătăţi condiţiile în care se asigură servicii de terapie şi de recuperare a copiilor cu autism şi Sindrom Down, atât din Târgovişte, cât şi din alte localităţi din judeţ, Direcţia de Asistenţă Socială doreşte înfiinţarea unui nou centru pentru copii cu astfel de afecţiuni. La această dată, pe strada Ion Ciorănescu, în municipiul Târgovişte, se află o construcţie care a avut destinaţia de punct termic şi, datorită renunţării la sistemul centralizat de termoficare în oraş, clădirea este dezafectată. Se propune reabilitarea şi recompartimentarea acestei construcţii existente în vederea schimbării destinaţiei în Centru pentru copii cu autism şi Sindrom Down”, se precizează în raportul de specialitate prezentat consilierilor locali, în şedinţa de marţi.

Conform sursei citate, în Dâmboviţa sunt înregistraţi peste 200 de copii cu acest tip de afecţiuni, iar capacitatea celor două centre nu acoperă nici jumătate din necesităţi. În cele două centre sunt oferite terapii de specialitate: educaţionale, kinetoterapie, logopedie, servicii psihologice, programe sociale etc pentru copii, dar şi consiliere de specialitate pentru părinţi.

Prin realizarea noului centru se vor asigura terapii de specialitate pentru câteva zeci de copii.

error: Conţinut protejat !!