Site icon stiriDB

Târgovişte: Fost punct termic va fi transformat în bibliotecă

Un fost punct termic din Târgovişte va fi transformat în bibliotecă, clădirea este una degradată, iar lucrările vor fi realizate de Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa.

”Am preluat în administrare un punct termic în vederea transformării într-o filială a bibliotecii, este vorba de punctul termic din micro 3, str. Lt. Major Dragomirescu Liviu şi dorim să realizăm filiala în zona aceea pentru că la numărul de locuitori pe care îl are municipiul Târgovişte noi stăm destul de prost în ceea ce priveşte filialele. Avem doar filiala pentru copii şi mai avem filiala de carte în limbi străine. Această nouă filială ar fi una generală şi s-ar adresa tuturor tipurilor de utilizatori. În prezent, de amenajarea acestui punct termic se ocupă consiliul judeţean”, a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul Bibliotecii Judeţene ”Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, Agnes Erich.

Conform sursei citate, cel mai probabil, noua bibliotecă va fi dată în folosinţă anul viitor.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa au început demersurile pentru reabilitarea clădirii noii biblioteci. Urmează să se facă procedurile legale de achiziţie a serviciilor de întocmire a documentaţiilor tehnico-economice, respectiv expertiză, avize pentru intervenţie privind compartimentarea punctului termic, urmând apoi să aibă loc licitaţia. Dacă nu vor fi contestaţii, reprezentanţii CJ Dâmboviţa, susţin că în septembrie – octombrie se va semna contractul de lucrări.

Încă de anul trecut, Primăria Târgovişte a anunţat că va reabilita şi va transforma fostele puncte termice din municipiu, clădiri aflate în stare avansată de degradare.

Un astfel de punct termic a fost reabilitat şi transformat în club al pensionarilor, iar în afara celui care va deveni bibliotecă, primăria intenţionează să le dea celorlalte destinaţia de cluburi ale pensionarilor.

Termica Târgovişte, care administra punctele termice din municipiu, nu mai funcţionează de aproximativ patru ani. Societatea a intrat în faliment din cauza datoriilor foarte mari. Primăria a montat centrale termice în blocurile ANL, unităţi de învăţământ şi instituţiile subordonate, iar abonaţii care mai erau la Termica au ales aceeaşi soluţie. Punctele termice din municipiu au rămas fără obiect de activitate, iar clădirile s-au degradat în timp.