Site icon stiriDB

Târgovişte: Fost punct termic transformat în parcare modernă, pe strada Virgil Drăghiceanu

Un fost punct termic din Târgovişte a fost demolat, iar pe amplsamentul lui a fost construită o parcare modernă, pe strada Virgil Drăghiceanu, anunţă, joi, primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

„Regenerare urbană! Parcarea de pe strada Virgil Drăghiceanu finalizată sau ce se poate face pe locul unui fost punct termic! Sistem de iluminat funcțional și încă aproximativ 50 de locuri noi de parcare în această zonă! Proiectele de acest tip continuă!”, precizează edilul.

Parcarea se întinde pe aproximativ 1.600 metri pătraţi.

„De altfel, întregul cartier a suferit investiţii importante pe ceea ce înseamnă refacerea infrastructurii, investiţii care vor continua şi în perioada următoare”, a mai spus primarul Daniel Cristian Stan, într-o declaraţie de presă.

Administraţia locală a anunţat încă de acum câţiva ani, după desfiinţarea sistemului centralizat de termoficare, că va da noi destinaţii punctelor termice, unele aflate în stare avansată de degradare.

„Mai avem un proiect de acest tip, pe strada Mihail Sadoveanu, la fel ca şi pe Diaconul Coresi. Aici, s-a desfiinţat centrala, s-a refăcut întreaga infrastructură, asfalt, stradă, trotuar, preluarea apelor pluviale, iluminat public. Vedeţi că, la momentul acesta, sunt şi marcate şi numerotate locurile de parcare”, a adăugat primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.