Site icon stiriDB

Târgovişte: Formare profesională prin învăţământ dual prin parteneriat între două licee tehnologice şi COS

Elevi de la liceele tehnologice „Constantin Brâncoveanu” şi „Voievodul Mircea” din Târgovişte vor beneficia de formare profesională prin învăţământ dual cu sprijinul combinatului de oţeluri speciale din municipiu, anunţă, joi, primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

„Am avut bucuria de a semna două contracte privind formarea profesională prin învăţământul dual a unui număr de 56 de elevi, ca rezultat al parteneriatului dintre Primăria Municipiului Târgovişte, Donalam şi liceele tehnologice „Constantin Brâncoveanu” şi „Voievodul Mircea”. În contextul investiţiei pe care Donalam o realizează la fostul COS, asigurând până acum şi peste 600 de noi locuri de muncă, parteneriatul amintit vizează formarea profesională a viitorilor lucrători, în domenii şi calificări necesare operatorului economic, respectiv laminorist, oţelar şi electromecanic”, anunţă, într-o postare pe facebook, primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

Elevii vor beneficia de bursă lunară precum si de alte forme de sprijin material din partea companiei amintite, urmând să aibă o opţiune serioasă în vederea angajării după absolvire.

„Reamintim că, după achiziţionarea Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte la începutul anului trecut, Grupul Beltrame a reluat în iunie 2022 producţia de oţel beton la Târgovişte, dar şi în România în acelaşi timp, la noi în ţară neexistând o altă unitate de producţie de acest tip. Planul de investiţii al producătorului presupune un aport financiar de aproximativ 500.000.000 euro, conturându-se astfel poate cea mai mare investiţie din judeţul Dâmboviţa de după Revoluţia din decembrie 1989 şi realizarea uneia dintre cele mai moderne capacităţi de producţie a oţelului din Europa. În acest context, în cel mult 2 ani, fabrica din Târgovişte va asigura jumătate din necesarul intern de oţel-beton pentru construcţii, reducând într-o măsură considerabilă dependenţa României de importuri”, mai susţine primarul Daniel Cristian Stan.

 AFV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa, a achiziţionat COS Târgovişte în luna martie a anului trecut. În iunie 2022 compania a anunţat că începe producţia de oţel – beton sub brandul Donalam, ajungând astfel la două unităţi de prelucrare a oţelului, în Călăraşi şi Târgovişte.