Târgovişte: Fonduri nerambursabile pentru iluminat public modern, consumul va fi redus cu 60%

Târgovişte: Fonduri nerambursabile pentru iluminat public modern, consumul va fi redus cu 60%

Primăria Târgovişte va moderniza, printr-un proiect cu finanţare nerambursabilă, iluminatul public de pe 64 de străzi şi 55 de parcări din municipiu, iar consumul anual de energie va fi redus cu 60%, anunţă, luni, primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan.

Valoarea investiţiei este de 5 milioane de lei.

„O nouă finanţare nerambursabilă obţinută şi 64 de străzi şi 55 de parcări din municipiul Târgovişte vor beneficia de un sistem nou şi modern de iluminat public! Cu o valoare de 5.000.000 lei, investiţia vizează în principal scăderea consumului anual de energie primară în iluminat public cu aproximativ 60%. Lungimea reţelei modernizate în cadrul proiectului este de 55.685 metri şi se propune instalarea unui număr de 1.805 aparate de iluminat cu LED,  integrate într-un sistem de telegestiune beneficiind de comunicaţie wireless la nivel de aparat de iluminat”, precizează, într-o postare pe facebook, primarul Cristian Daniel Stan.

Edilul spune că banii au fost obţinuţi de la Administraţia Fondului de Mediu.

 „Suma necesară a fost obţinută în cadrul axei ”Iluminat Public – Programul privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public”, finanţat prin Administraţia Fondului pentru Mediu, Primăria Târgovişte accesând banii într-un timp record, în contextul în care sumele alocate la nivel naţional au fost epuizate în numai 7 minute!”, adaugă primarul Târgoviştei.

Conform acestuia, este al doilea proiect major de modernizare a iluminatului public din ultimii 2 ani din municipiu, după ce Primăria Tărgovişte a implementat investiţia cu titlul „Eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public din municipiul Târgovişte, proiect european cu o valoare de peste 20 de milioane de lei.

error: Conţinut protejat !!