Site icon stiriDB

Târgovişte: Fonduri europene pentru instruirea şomerilor în vederea ocupării unui loc de muncă

Circa 300 de şomeri din judeţele Dâmboviţa şi Argeş vor fi instruiţi şi consiliaţi în vederea găsirii unui loc de muncă, în cadrul unui proiect european derulat de Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte.

Proiectul a fost lansat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul Primăriei Târgovişte.

Valoarea proiectului este de 2,1 milioane de lei şi este cofinanţat din Fondul Social european prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013.

Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă 300 de persoane, din care 120 şomeri de lungă durată şi 180 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din regiunea Sud Muntenia, judeţele Dâmboviţa şi Argeş.

Durata de implementare este de 18 luni.

”Atragem fonduri europene nu numai în infrastructura rutieră, educaţională, ci iată şi pe proiecte sociale”, a declarat primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.

În cadrul proiectului se vor organiza şase burse ale locurilor de muncă, se vor organiza două grupuri de sprijin pentru fiecare din cele două judeţe, Dâmboviţa şi Argeş, şi va fi realizat un site.

300 de şomeri vor primi consiliere în vederea găsirii unui loc de muncă, 240 de persoane vor fi instruite în vederea obţinerii unei slujbe. În total vor fi organizate 12 cursuri de formare profesională.