Site icon stiriDB

Târgovişte: Fluturaşi denigratori la adresa consilierilor care au aprobat împrumutul pentru centura municipiului

cristian-stan-fluturasi-centura

Fluturaşi denigratori la adresa consilierilor locali (PSD la care se adaugă Tudorică Răducanu şi viceprimarul Cosmin Bozieru) care au votat un împrumut necesar finalizării lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului au fost împărţiţi în Târgovişte.

Primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, spune că măsura accesării împrumutului era una necesară pentru finalizarea obiectivului.

”Suntem criticaţi pentru că vrem să facem ceva util pentru Târgovişte?”, a fost replica primarului.

Acesta spune că va sesiza organele competente.

”Nu pot decât să remarc disperarea unora, care ascunzându-se pe la colţuri sau în spatele unor trusturi media, încearcă prin orice mijloace să pună mâna pe administraţia locală de la Târgovişte”, a mai spus Cristian Stan.

Acesta a spus că nu ştie exact cine sunt cei care au împărţit fluturaşii, dar va oferi organelor de cercetare toate informaţiile pe care le are.

Cristian Stan a subliniat că proiectul european de realizare a centurii ocolitoare a Târgoviştei este un proiect accesat în 2009 care trebuia finalizat încă de acum câţiva ani, iar actuala conducere a primăriei nu este responsabilă de faptul că proiectul nu a fost dus la capăt cu bani europeni.

”Proiectul a demarat în 2009, în 2010 era semnat contractul de finanţare, termenul de execuţie fiind august 2012. Ei bine, la momentul respectiv au existat numeroase solicitări din partea echipei de implementare a proiectului, potrivit cărora, constructorul respectiv, SC CAST SRL, nu îşi îndeplineşte obiectivele contractuale. Cu toate acestea, timp de un an conducerea primăriei a refuzat rezilierea constractului, ajungându-se ca echipa de implementare a proiectului să îşi dea demisia şi numai la acel moment contractul a fost reziliat, cu numai şapte zile înainte de finalizarea termenului contractual”, aprecizat Cristian Stan.

”Un an de zile s-a bătut pasul pe loc, inexplicabil”, a concluzionat Stan, adăugând că nici din 2012 până în 2015 nu s-a încheiat contract de execuţie privind lucrările la centură.

Cristian Stan a preluat interimatul Primăriei Târgovişte în februarie 2015. De la momentul preluării mandatului acesta a explicat că a organizat licitaţie pentru lucrările de la centură, iar firma care a câştigat nu a făcut mai nimic.

”Am decis să depun plângere penală care vizează săvârşirea a şapte infracţiuni”, spune Cristian Stan.