Site icon stiriDB

Târgovişte: E obligatoriu ca toţi câinii să fie ţinuţi în lesă pe stradă, iar stăpânii să aibă punguţe pentru a colecta excrementele

Proprietarii câinilor sunt obligaţi, conform regulamentului existent la nivelul municipiului Târgovişte, să plimbe câinii în locurile publice numai cu lesă scurtă şi să aibă la ei punguţe pentru a colecta excremetele animalelor.

În caz contrar, riscă amenzi între 100 şi 500 de lei. Cei care trebuie să constate şi să aplice amenzile sunt poliţiştii locali.

Regulamentul cu privire la gestionarea câinilor cu stăpân din Târgovişte mai prevede că deţinătorii de câini care stau la bloc au nevoie de acordul vecinilor pentru a creşte câini în apartament.

Câinii de talie mare sau cei agresivi trebuie să poarte botniţă când sunt în spaţii publice.

Deși regulamentul există de mai mult timp se pare că el nu este aplicat de către poliţiştii locali, în Târgovişte fiind proprietari de câini care îşi lasă libere animalele în parcuri, chiar în locurile de joacă pentru copii, pe străzi, în jurul blocului sau în alte locuri publice. Despre adunarea excrementelor animalului, mulţi nici nu concep acest lucru.

Cei care vor să sesizeze nereguli constatate în acest sens pot suna la Poliţia Locală Târgovişte la numerele de telefon 0245/631 895 sau 0785 212 904 sau la numărul scurt 921.

Puteți citi regulamentul de gestionare a câinilor cu stăpân din Târgoviște: