Site icon stiriDB

Târgovişte: Deschiderea anului universitar la campus în prezenţa miniştrilor Educaţiei şi Agriculturii

Deschiderea anului universitar va avea loc, la Târgovişte, joi, de la ora 12.30 la campus, în prezenţa miniştrilor Educaţiei- Sorin Câmpeanu şi Agriculturii – Dan Constantin.

”Deschiderea anului universitar va fi puțin mai festivă decât în anii anteriori. Pentru prima dată, deschidem anul universitar în noul campus. Am inaugurat clădirea A, unde sunt cele trei facultăți de inginerie. La ora 12.30 avem plăcerea deosebită de a întâmpina, pentru a participa alături de noi la deschiderea anului universitar, pe domnul Sorin Cîmpeanu – ministrul Educației, pe domnul Daniel Constantin – ministrul Agriculturii, care a fost alături de noi și ne-a sprijinit în obținerea fondurilor pentru corpul B, pe domnul Răzvan Teodorescu – președintele Consiliului Național al Rectorilor și pe domnul Gigel Paraschiv – ministru secretar de stat în Ministerul Educației. Evident, la eveniment este invitat să participe și Înaltpreasfinția Sa și așteptăm cu mult drag participarea reprezentanților locali de la primărie, consiliul județean, prefectură”, a declarat rectorul Universităţii Valahia Târgovişte, Călin Oros.

Acesta a vorbit şi despre admiterea din acest an la universitatea târovişteană. Au fost declarați admiși 1.359 de candidați, dintre care 945 sunt pe locuri bugetate.

”Avem o cifră mare de școlarizare primită de la minister, mai mare decât Universitățile din Ploiești și Pitești. Mulțumim dâmbovițenilor că au avut încredere să-și trimită copiii la Universitatea Valahia din Târgoviște. Avem 7.200 de studenți la studiile de licență, master, doctorat și studii post-doctorale, un corp de 300 de cadre didactice și 20 de cercetători. 73% din studenții Universităţii Valahia sunt din județul Dâmbovița și de aceea mulțumim locuitorilor județului că au încredere în ceea ce facem. La studii de licență, avem un target de 600 de studenți și sunt deja înscriși 588, dintre care 410 pe locuri bugetate. La studiile de master, față de anul 2014, numărul de studenți este staționar, poate un pic mai bine, însă nu avem rezultatele finale. Anul acesta am avut și admitere online, ceea ce puține universități din țară au”, a precizat rectorul Universităţii Valahia, Călin Oros.