Site icon stiriDB

Târgovişte: De peste un an străzile din micro 6 sunt sparte, constructorul nu reuşeşte să le asfalteze

bulevardul-unirii-2

B-dul Unirii, iunie 2015

Străzile din micro 6 Târgovişte sunt sparte de peste un an de zile, timp în care pe niciuna din arterele principale ale cartierului nu s-a reuşit asfaltarea, iar circulaţia se desfăşoară, cu dificultate, pe jumătate din partea carosabilă.

Lucrările de infrastructură din cadrul PIDU A (Plan Integrat de Dezvoltare Urbană) din micro 6 sunt mult întârziate, spunea luna trecută primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Acesta susţinea că muncitorii nu au lucrat pentru că ”nu aveau asfalt”.

De asemenea primarul Cristian Stan susţinea, tot acum o lună, că ar trebui finalizată asflatarea pe Bulevardul Unirii. A trecut o lună şi artera amintită de edil nu este asfaltată.

”Sunt nemulţumit de ritmul lucrărilor de la PIDU A. Pe zona aceasta din micro 6, ieri la 15.30 nu mai lucra nimeni pentru că nu mai aveau asfalt. Vreau să subliniez că primăria nu mai are în momentul de faţă niciun fel de datorie către Delta ACM (…). La momentul ăsta cred că lucrările ar trebui să fie derulate într-un ritm foarte alert. Sper să îşi revină. Discut permanent cu ei, am mai discutat de două ori şi cu directorul general al Delta. Mă deranjează foarte mult că în momentul de faţă nu se finalizează, spre exemplu, Bulevardul Unirii, care ar putea să fie finalizat şi unde traficul este foarte mare”, a precizat, la începutul lunii mai, primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

B-dul Unirii, iunie 2015

Mai grav, pe sensul pe care se poate circula pe Bulevardul Unirii s-a spart carosabilul, transversal, în mai multe zone, iar şoferii îşi strică maşinile în şanţurile lăsate neacoperite.

Pe cealaltă arteră importantă din micro 6, Strada Tudor Vladimirescu, starea drumului e la fel de proastă. Jumătate din stradă este închisă circulaţiei, fiind decopertat asfaltul, iar cealaltă jumătate e plină de gropi. Şi situaţia persistă de câteva luni bune.

Zile întregi nu vezi un muncitor sau un utilaj pe Tudor Vladimirescu sau pe Unirii.

str. Tudor Vladimirescu, iunie 2015

În luna martie, conform unui raport al Primăriei Târgovişte, PIDU A era realizat în proporţie de 35%.

Au trecut cinci ani de la semnarea contractului de finanţare şi mai bine de an de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Deşi într-un an s-a realizat o treime din lucrare, responsabilii Primăriei Târgovişte speră ca până la finalul anului totul să fie gata. Altfel se pierd banii europeni.

Dacă la noi, un proiect a cărui finanţare s-a semnat în 2010, lucrările au început în martie 2014, iar acum arată ca un câmp arat şi fără niciun utilaj (şi asta e descrierea lucrărilor din micro 6, Târgovişte), în alte ţări din lume se construiesc zgârie-nori de 57 de etaje în 19 zile.

Valoarea proiectului PIDU A este de 75,8 milioane de lei. Finanţarea este asigurată în proporţie de 80,4% de fonduri europene, 17,6% de la bugetul de stat şi 2% contribuţia Primăriei Târgovişte.

Lucrările sunt executate de Delta ACM 93 SRL şi Verta Tel SRL.

str. Tudor Vladimirescu, iunie 2015

Proiectul de finanţare a fost semnat în septembrie 2010, la Târgovişte, de ministrul de la acea vreme al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Contractul pe zona A PIDU prevede lucrări în micro 6 din Târgovişte de reabilitare străzi, reţele de iluminat public şi fibră optică, reţele de apă-canal. De asemenea proiectul prevede realizarea de piste pentru biciclişti, în lungime de opt kilometri, 12 staţii de transport public, patru spaţii de joacă, şase hectare de amenajare teren spaţii verzi. Totodată vor fi realizate 1.900 de locuri de parcare.

În total, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Târgovişte (PIDU A şi B) beneficiază de fonduri europene de 149 de milioane de lei.