Târgovişte: Cotinescu (PNL) propune introducerea parcărilor cu plată

Liderul PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, propune taxarea parcărilor publice din Târgovişte „în mod inteligent”. Este singura propunere pe care consilierii locali PNL o au în Târgovişte, pare că asta este singura problemă identificată de liberali în municipiu.

Exemplul primarului liberal din Constanţa, care a făcut ca taxarea parcărilor în Mamaia să fie un dezastru, pare să îi inspire şi pe liberalii târgovişteni.

Trebuie amintit şi faptul că în campania electorală, atunci când liberalul Cotinescu a candidat pentru postul de primar al Târgoviştei şi a pierdut, una dintre criticile care i s-a adus a fost faptul că a falimentat mai multe firme ca om de afaceri. Dar asta nu îl împiedică acum să vină cu iniţiative economice pentru municipiu.

Ce îl deranjează pe liderul liberal? Că locurile de parcare nu sunt marcate „inteligent” şi nu poţi plăti de pe telefon parcarea. Cetăţenii Târgoviştei, plătitori de taxe şi impozite, inclusiv firmele care nu au dat faliment, consideră că administraţia trebuie să le ofere şi unele facilităţi.

În prezent, în Târgovişte, se plătesc doar parcări de reşedinţă, acolo unde numărul cererilor nu este mai mare decât numărul locurilor de parcare.

Bine gestionat, un sistem al parcărilor poate aduce venituri financiare importante pentru administrația locală, așa cum se întâmplă în orașele dezvoltate. În România, în acest moment, 16 orașe-fanion și-au făcut hărți digitale ale parcărilor și oamenii pot să consulte aceste hărți ca să vadă unde au loc de parcare, în timp real. În 47 de orașe, parcarea se plătește prin intermediul unei aplicații de pe telefon, nimic complicat. Suntem în secolul 21, cât de greu este să faci acest sistem și-n Târgoviște?! În 53 de orașe, se poate plăti parcarea prin sistem DGITL. Prin comparație, în Târgoviște, în acest moment, avem zero locuri de parcare în sistem inteligent. E nevoie de un plan de construire a locurilor de parcare, folosind sisteme digitale moderne, care pot deservi foarte bine utilizatorul, având senzori de parcare pe fiecare loc, ca să știi dacă ai locuri libere sau nu, nemaifiind nevoit să intri și să cauți. Apoi, montarea sistemelor de supraveghere conectate la un soft care poate identifica plăcuțele mașinilor, astfel încât să se știe cine are abonament, cine poate intra gratuit (ex. – persoanele cu dizabilități) și, bineînțeles, sistemul de plată prin intermediul telefonului.

În același timp, la nivelul Primăriei trebuie să existe un program coerent de construcție a unor parcări subterane și supraterane, începând cu zona centrală. (…) Avem o propunere foarte importantă de dezvoltare a unei parcări exact lângă Consiliul Județean și Cinematograful „Independența”; acolo, Primăria Târgoviște are jumătate din terenul respectiv, CJ are cealaltă jumătate. Se poate construi fără probleme o parcare cu 400 de locuri, care va deservi atât angajații CJD, cât și locuitorii acelei zone, dar și turiștii, în timpul week-end-ului. Acea parcare poate fi digitalizată și echipată cu instalații pentru încărcarea mașinilor electrice, poate avea abonați care să plătească pentru mult timp spațiul respectiv.

Aurelian Cotinescu, preşedinte PNL Târgovişte

error: Conţinut protejat !!