Site icon stiriDB

Târgovişte: Corturi anti-caniculă în zonele aglomerate din municipiu

Prefectura Dâmboviţa informează, marţi, că se deschid mai multe corturi anti-caniculă în zonele aglomerate din Târgovişte, în contextul temperaturilor ridicate anunţate.

Corturile vor fi montate în perioada 18-21 iulie în Piaţa Tricolorului şi pieţele din municipiu. Cetăţenii se pot răcori, primesc apă rece şi li se măsoară tensiunea.

„Având în vedere punerea în aplicare a Hotărârii CJSU (Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, n.r.) nr. 6/2023 privind planul de măsuri pentru prevenirea şi diminuarea efectelor negative ale caniculei, dar şi avertizarea de Cod portocaliu, valabilă pentru judeţul Dâmboviţa, ce vizează un val de căldură persistent şi disconfort termic ridicat, am solicitat autorităţilor şi instituţiilor cu atribuţii în materie să depună toate diligenţele pentru ca cetăţenii să poată trece cât mai uşor peste efectele caniculei”, precizează Prefectura Dâmboviţa.

Astfel, în perioada 18-21 iulie, în intervalul orar 10.00 – 17.00, dâmboviţenii afectaţi de caniculă vor putea beneficia de ajutor în următoarele locaţii:

1.În Piața Tricolorului, în cadrul Centrului de Informare și Promovare Turistică, prin voluntari ai Crucii Roșii Dâmbovița, dar și personal specializat al Direcției de Asistență Socială Târgoviște, unde li se va oferi apă și unde-și pot măsura tensiunea arterială;

2.În Piața Mihai Viteazul, persoanele afectate de caniculă pot beneficia de asistență medicală în cortul instalat în acest scop de către voluntarii Crucii Roșii;

3.În Piața 1 Mai și Piața Bărăției (Doi Brazi), SVSU va instala două corturi;

4.În Piața 1 Mai, unde va staționa o ambulanță, Serviciul de Ambulanță Județean Dâmbovița va oferi, prin personal specializat, sprijin persoanelor afectate de caniculă;

5.Persoanele afectate de caniculă pot primi sprijin la farmaciile din fiecare oraș al județului, precum și în alte puncte stabilite la nivelul unităților administrativ – teritoriale. (Detalii despre locații se pot regăsi accesând următorul link:  http://www.dspdambovita.ro/files/informatii%20publice/puncte_de_prim_ajutor_si_distributie_ap_Dambovita_2023-2.pdf )

Cetăţenii sunt sfătuiţi să evite deplasările în perioada caniculară, să evite spaţiile aglomerate, expunerea la soare şi efortul fizic intens între orele 10.00 – 17.00. De asemenea se recomandă o hidratare corespunzătoare, purtarea de haine lejere, menţinerea legăturii cu persoanele în vârstă, spre a fi informaţi în legătură cu starea lor de sănătate şi pentru a le putea oferi asistenţă în caz de nevoie.