Site icon stiriDB

Târgovişte: Complexul de Servicii Sociale ”Casa Soarelui”, inaugurat în prezenţa ministrului Rovana Plumb

tutuianu-plumb-casa-soarelui

Complexul de Servicii Sociale ”Casa Soarelui” din municipiul Târgovişte, reabilitat şi modernizat cu bani europeni, a fost inaugurat, vineri, în prezenţa ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb.

Proiectul a fost implementat în 31 de luni şi are o valoare totală de 3,8 milioane de lei, din care 2,9 milioane de lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile (FEDR – Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul naţional).

”Cred că este mai mult decât o investiţie de modernizare şi reabilitare a unui centru care, desigur, furnizează servicii sociale, cred că este un pas înainte în ceea ce priveşte abordarea şi viziunea pe care o avem în domeniul asistenţei sociale. Acest centru care adăposteşte deopotrivă şi acordă sprijin atât copiilor cât şi mamelor care sunt în dificultate este un model care trebuie preluat de multe autorităţi locale din România (…). Sper ca în continuare grija faţă de cei aflaţi în nevoi să fie o prioritate a tuturor politicilor, fie că vorbim la nivel naţional, fie că vorbim la nivel local, pentru că numai aşa vom avea o Românie inclusivă şi o Românie care întredevăr să răspundă nevoilor românilor”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

Proiectul prevede reparaţii, recompartimentări, reabilitarea sistemului de încălzire, precum şi extinderea cu un centru pentru copii cu autism şi sindrom Down.