Târgovişte: Cinematograful „Independenţa” va fi gata în toamnă

Târgovişte: Cinematograful „Independenţa” va fi gata în toamnă

Cinematograful „Independenţa” din Târgovişte este reabilitat cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii, valoarea proiectului este de două milioane de euro şi se va finaliza în această toamnă.

Cinematograful va avea 500 de locuri şi o sală multifuncţională.

„Acest simbol al municipiului Târgovişte, acest proiect este pe cale de a fi finalizat în această toamnă. Cinematograful Independenţa, un loc de care, pe noi târgoviştenii, ne leagă foarte multe amintiri, va fi redat cetăţenilor. Este vorba de un proiect de aproximativ 2 milioane de euro, implementat de Primăria Târgovişte, prin Compania Naţională de Investiţii, prin care acest loc se va transforma. Este vorba despre o reabilitare completă a clădirii exterioare, reabilitarea holurilor, reabilitarea sălilor de cinema, pereţi, scaune, acustică, tot ceea ce însemna până acum acest cinematograf”, precizează primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

„Independenţa” nu este funcţional de mai mulţi ani, iar clădirea ajunsese într-un stadiu avansat de degradare.

Cinematograful Independenţa este situat în zona centrală a municipiului Târgovişte şi a fost construit în 1977. Suprafaţa construită a cinematografului este de 1.400 de metri pătraţi. Cinematograful a fost preluat în administrare în 2010 de către Primăria Târgovişte de la Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor ”România Film”. De atunci singura activitate care a avut loc în cinematograf a fost, pentru scurt timp, o sală de bingo, într-o încăpere a clădirii.

error: Conţinut protejat !!