Site icon stiriDB

Târgovişte: Ceai cald oferit trecătorilor pentru a face faţă gerului

ceai-crucea-rosie

Primăria Târgovişte a amenajat două corturi în centrul municipiului Târgovişte unde se oferă ceai cald trecătorilor, de asemenea cei care se află în apropierea centrelor sociale sunt aşteptaţi să intre pentru a se încălzi şi a primi ceai cald, a anunţat, luni, primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

”Având în vedere temperaturile foarte scăzute din ultima perioadă, Primăria Târgovişte asigură ceai cald în câteva puncte din municipiu, este vorba de două puncte pe platoul Prefecturii, la centrele noastre în micro 11, micro 12, de asemenea la Cantina de ajutor social. Vor fi funcţionale începând cu ora 9.00 dimineaţa. Am asigurat şi în weekend ceaiul cald. Este una din măsurile pe care noi le-am luat având în vedere, repet, temperaturile foarte scăzute din ultima perioadă, mai ales că încă cel puţin două-trei zile se anunţă aceste temperaturi”, a precizat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Acesta a mai spus că s-a acţionat prompt şi la deszăpezire.

”Şi pe zona de deszăpezire am acţionat atât cu utilajele de deszăpezire, cu utilaje cu lamă, s-a împrăştiat material antiderapant atât pe străzi cât şi pe trotuare, am pus accent şi am discutat în Comandamentul de iarnă pe zona şcolilor şi grădiniţelor pentru că astăzi s-a reluat activitatea acolo, iar din acest punct de vedere eu zic că avem situaţia sub control. Vom mai avea, se pare, încă un episod de ninsoare miercuri, suntem pregătiţi. Am stabilit deja planul de deszăpezire, am avut şi şedinţa Comitetului Local de Situaţii de Urgenţă şi nu cred că vor fi probleme”, a mai spus Cristian Stan.

Poliţiştii locali aflaţi în patrulare în municipiu vor acorda o atenţie sporită oamenilor străzii pentru a-i duce în centrele sociale.

”În acest moment la centrele sociale avem undeva la 70 de beneficiari, avem locuri în centrele sociale, toţi cei care sunt găsiţi în dificultate sunt preluaţi în aceste centre”, a afirmat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare meteorologică de tip Cod Portocaliu, valabilă şi pentru judeţul Dâmboviţa, fenomenul vizat fiind ger persistent. Intervalul vizat de atenţionare este 9-10 ianuarie.

”În intervalul menţionat în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade. Având în vedere Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa nr. 14/03.11.2016 care aprobă Planul de măsuri pentru perioada sezonului rece 2016-2017, au fost informate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă precum şi instituţiile cu atribuţiuni în cadrul Grupurilor de Suport Tehnic, care au obligaţia să asigurare permanenţa la sediul CLSU şi la centrele operative cu activitate temporară, la primirea avertizărilor sau atenţionărilor meteorologice şi asigurarea funcţionării acestora pe perioada avertizărilor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa, remis luni.