Târgovişte: Casa d’Italia se vinde la preţ de apartament

Casa d’Italia din Târgovişte, situată în zona rondului de la 2 Brazi, se vinde la preţ de apartament. Clădirea este una aflată în stare avansată de degradare, iar autorităţile spuneau până acum că nu pot lua nicio măsură întrucât proprietarul, statul italian, nu o vinde.

Ambasada Italiei la Bucureşti a anunţat, luni, scoaterea la licitaţie, în perioada 10 aprilie – 15 mai, a şase imobile aflate în proprietatea statului italian, printre care se numără şi casa d’Italia din Târgovişte.

Adresa imobilului este Calea Domnească nr. 165.

Conform anunţului de licitaţie, postat pe site-ul ambasadei, imobilul din Târgovişte este nelocuit şi se află în stare avansată de degradare. Preţul de pornire pentru licitaţie este 45.841 euro.

Conform anunţului de licitaţie, procedura de licitaţie este reglementată de legislaţia italiană în vigoare şi cu respectarea legii române. Ambasada îşi rezervă dreptul de a efectua vânzarea chiar şi în cazul în care va exista o singură ofertă, considerată valabilă, conformă şi adecvată, precum şi dreptul de a anula, suspenda sau revoca procedura de licitaţie în orice etapă, conform legislaţiei în vigoare. Se menţionează că anunţul de licitaţie nu prejudiciază exercitarea dreptului de preemţiune din partea celor eventual îndreptăţiţi.

Anunţul integral al licitaţiei, împreună cu datele cadastrale, cu hărţile şi cu fotografiile imobilelor scoase la vânzare pot fi consultate pe site-ul Ambasadei Italiei la Bucureşti (www.ambbucarest.esteri.it).

Casa d’Italia a fost construită după planurile arhitectului Enzo Canella din Bucureşti, la iniţiativa statului italian, între 1938-1940. Construcţia se compune din subsol, parter şi etaj. Agenţia consulară italiană s-a mutat în anul 1940 în localul construit, care a funcţionat şi ca un institut de Cultură italiană, în care copiii italieni, dar şi români învăţau limba şi tradiţiile italieneşti. După instaurarea regimului comunist, clădirea a trecut, în mod abuziv, în proprietatea statului, iar comunitatea italiană a fost supusă la mari presiuni pentru a renunţa la cetăţenia italiană. (Enciclopedia Târgoviştei, ediţia 2012)

error: Conţinut protejat !!