Site icon stiriDB

Târgovişte: C. Prisăcaru (PNL): Îl provoc pe contracandidatul meu la dezbatere / C. Stan (PSD): Vin, dar la o televiziune

UPDATE 24 mai 2016 Candidatul PNL la Primăria Târgovişte, Ciprian Prisăcaru, a reluat, într-o declaraţie de presă, invitaţia la o dezbatere cu principalul său contracandidat.

Constat refuzul candidatului PSD Cristian Stan de a avea o dezbatere publică deschisă, transparentă, la care să aibă acces toți reprezentanții mass-media din Târgoviște. Viceprimarul cu atribuții de primar vorbește despre o dezbatere echilibrată, moderată de un jurnalist imparțial, la TV, gândindu-se de fapt la o televiziune de casă a partidului său, deținută de finul protectorului său politic Adrian Țuțuianu. În această situație nu putem vorbi de o dezbatere pe proiecte și idei, pentru că îmi doresc o confruntare doar cu candidatul PSD la primărie, nu și cu televiziunea de casă a PSD.
De aceea, în spiritul fairplay-ului, revin cu propunerea unei dezbateri unu la unu, în fața întregii mass-media din Târgoviște, moderată de un jurnalist echilibrat. Așa cum vă doriți, domnule viceprimar, putem face această dezbatere în ultima săptămână de campanie. Dacă vă temeți cumva de ziua de joi (sau de flacăra violet), vă propun ziua de marți, 31 mai 2016, ora 18. Iar dacă nu doriți să apărem alături de echipele noastre pentru Consiliul Local Municipal (poate vă e rușine cu echipa PSD Târgoviște), putem fi la această dezbatere doar noi doi și reprezentanții presei.
Este important ca târgoviștenii să poată compara proiecte și strategiile de dezvoltare pe care le propunem pentru orașul nostru și cred că o dezbatere unu la unu ar fi importantă. Le suntem datori târgoviștenilor cu o confruntare deschisă, reală. Aștept un răspuns până sâmbătă, 28 mai.

Ciprian Prisăcaru
Candidatul PNL la Primăria Târgoviște
24 mai 2016

Candidatul PNL la funcţia de primar al Târgoviştei, Ciprian Prisăcaru, a lansat, vineri, o provocare principalului său contracandidat, Cristian Stan (PSD), pentru o dezbatere pe probleme administrative.

Propunerea lui Prisăcaru a fost pentru joi, ora 18.00, într-un loc neutru, eventual Curtea Domnească din Târgovişte, unde să poată participa toţi reprezentanţii mass media din Târgovişte.

Cristian Stan a răspuns, luni, spunând că vrea dezbaterea, dar în ultima săptămână de campanie. În mod surprinzător, Cristian Stan nu vrea ca toţi jurnaliştii dâmboviţeni să participe la dezbatere şi a cerut ca aceasta să aibă loc la o televiziune ”care să poată să transmită o dezbatere electorală”. Conform precizării acestuia, dezbaterea ar putea avea loc doar la ColumnaTV, celălalt post local, MDI, neavând emisiuni de dezbatere electorală în această campanie.

”Vreau să îl provoc pe principalul meu contracandidat la un duel public care ţin de administrarea municipiului Târgovişte. Aş vrea să facem o dezbatere unu la unu pe problemele Târgoviştei şi propun ca această dezbatere să aibă loc joi 26 mai, la ora 18.00. Sigur, fiecare dintre noi poate veni cu echipa de candidaţi sau aşa cum vor stabili cele două staff-uri de campanie. Propun ca dezbaterea să aibă un format bine bine stabilit, cu întrebări şi răspunsuri de interes pentru târgovişteni, să existe un cronometru pentru a putea împărţi egal timpul între candidaţi şi cred că într-o oră, o oră şi 30 de minute maxim, putem să dezbatem subiecte care ţin de municipiul Târgovişte (…). Zic chiar să o facem într-un loc important pentru Târgovişte, poate chiar la Curtea Domnească. Şi bineînţeles că vreau la această dezbatere să participe toată mass media din Târgovişte”, a spus Ciprian Prisăcaru, candidatul PNL la Primăria Târgovişte.

Cristian Stan a declarat că vrea să participe la o dezbatere, iar dacă la începutul campaniei cerea #orasidata, acum susţine că vrea ca dezbaterea să aibă loc în ultima săptămână de campanie, la o televiziune şi nu cu participarea tuturor reprezentanţilor mass media locală.

”Sunt bucuros că în sfârşit candidatul PNL a acceptat provocarea pe care am lansat-o de la începutul acestei campanii electorale. Da, facem o dezbatere pe probleme administrative ale municipiului Târgovişte şi pe proiecte pe care le avem pentru Târgovişte. Această dezbatere, poziţia mea este să o facem la o televiziune, indiferent care ar fi aceasta, la o televizine care să poată să transmită o dezbatere electorală, cu moderator independent, în ultima săptămână de campanie electorală, aşa cum este civilizat, aşa cum este normal, într-un cadru civilizat”, a spus Cristian Stan, candidatul PSD la Primăria Târgovişte.