Târgovişte: Aurelian Cotinescu (PNL), scor umilitor – 17,78%; jumătate din cât a luat Prisăcaru în 2016

Aurelian Cotinescu, candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Târgovişte, a obţinut scorul de 17,78% la alegerile locale din septembrie 2020, sub scorul politic al partidului.

Cotinescu a primit 4.619 voturi, iar PNL a luat la Consiliul Local Târgovişte 5.556 voturi.

Cotinescu are jumătate din scorul obţinut la alegerile locale din 2016 de candidatul PNL de la acea vreme, Ciprian Prisăcaru.

locale2020: Aurelian Cotinescu – 17,78%

locale2016: Ciprian Prisăcaru – 32,88%

În ambele scrutinuri, reprezentanţii PNL au pierdut în faţa lui Cristian Stan (PSD).

Surprinzător este că în campania electorală Cotinescu a anunţat că are sondaje de opinie care îl arată „umăr la umăr” cu Stan. Este greu de crezut că un sondaj de opinie ar avea o marjă de eroare de 50%. Cotinescu nu a făcut public cine a realizat sondajul.

„Scorul pe care l-a înregistrat PNL la nivelul candidatului funcţiei de primar al Târgoviştei este unul undeva în jur de 16-17%. Nu-mi aduc aminte ca un candidat de la un partid aflat la guvernare să fi obţinut un scor atât de mic şi este o confirmare a faptului că minciuna, manipularea, ipocrizia nu pot fi înghiţite de târgovişteni”, a declarat, într-o conferinţă de presă, după închierea scrutinului, Cristian Stan.

Nici Cotinescu, nici un alt reprezentant al PNL Târgovişte şi nici de la PNL Dâmboviţa nu au făcut vreo declaraţie după finalizarea scrutinului electoral.

Primarul Târgoviştei, Cristian Stan, candidat din partea PSD a câştigat un nou mandat, obţinând 17.046 voturi, ceea ce înseamnă 65,61% din totalul celor 25.978 de voturi valabil exprimate, conform datelor AEP.

Conform datelor AEP, candidatul PNL la Primăria Târgovişte, Aurelian Cotinescu, s-a situat pe locul doi cu 4.619 voturi (17,78%), iar pe trei este candidatul Aleanţei USR PLUS, Dan Mărgărit (5,64%).

În ce priveşte Consiliul Local Târgovişte, PSD a obţinut 12 mandate, PNL 5 mandate, Alianţa USR PLUS 2 mandate, Pro România un mandat şi PMP un mandat.

error: Conţinut protejat !!