Site icon stiriDB

Târgovişte: Au început lucrările la centura ocolitoare

Au început lucrările la centura ocolitoare a Târgoviştei, anunţă, luni, pe facebook, primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Edilul spune că lucrările au început cu pasajul Petru Cercel, o etapă importantă a proiectului.

”Am încredere că, până la sfârşitul anului viitor, municipiul Târgovişte va beneficia de o centură modernă şi sigură”, afirmă primarul Cristian Stan.

Lider de ascociere pentru lucrările de construcţie este SC Telor Invest, firmă din Bucureşti.

Proiectul european de realizare a centurii a fost accesat în 2009.

Până acum s-au cheltuit fonduri europene aferente realizării a 27% din lucrări, pentru restul de bani necesari Primăria Târgovişte accesând un credit.

În cazul în care lucrările nu vor fi gata până la sfârşitul anului 2018 se vor pierde banii europeni cheltuiţi pentru lucrările realizate până acum, respectiv 27% din întreaga construcţie.

Proiectul european accesat în 2009 de municipiul Târgovişte avea fonduri de 88,7 milioane lei, dintre care 70,2 milioane de lei nerambursabili.

Iniţial, partea de execuţie ar fi trebuit finalizată în luna august 2012, dar a fost reziliat contractul de execuţie încheiat cu  CAST SRL din cauza întârzierii foarte mari a lucrărilor. Lucrările au fost abandonate din 2012. La acel moment lucrările la centură erau efectuate în proporţie de aproape 27%.

În vara anului 2015 a fost organizată altă licitaţie, iar câştigător al procedurii de achiziţie a fost asocierea SC Good Prod S.R.L. şi SK 13 Patstroy JSC. Timp de trei luni nu s-a realizat mai nimic în teren, singurele lucrări fiind în mare parte înlocuiri de borduri. După aceea lucrările au fost oprite.

Investiţia urmăreşte, pe lângă modernizarea şi reabilitarea a 13,8 kilometri de drum, şi extinderea şoselei de centură la patru benzi de circulaţie (acolo unde va fi posibil), precum şi reabilitarea podurilor şi a pasajelor aflate pe traseu, realizarea unei reţele de canalizare, reabilitarea trotuarelor şi a sensurilor giratorii.

Astazi, au debutat lucrarile la proiectul privind Centura Municipiului Targoviste.
Astfel, au fost abordate…

Posted by Daniel Cristian Stan on 10 Iulie 2017