Site icon stiriDB

Târgovişte: Adrian Năstase, conferinţă la Universitatea Valahia şi declaraţii despre Dragnea şi Iliescu

nastase-valahia

Fostul premier Adrian Năstase a susţinut, miercuri, în faţa studenţilor de la Universitatea Valahia Târgovişte, conferinţa ”Drept internaţional sau suveranitate”.

Evenimentul a avut loc la Amfiteatrul Institutului de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară din Aleea Sinaia, nr. 13.

Adrian Năstase a efectuat şi o vizită în campusul universitar.

”Prima vizită pe care domnul profesor Adrian Năstase a făcut-o în universitatea noastră a fost în septembrie 2000, când a lansat o cartea ”Bătătălia pentru viitor”, iar lansarea de carte a fost făcută la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative din acea perioadă. Am o surpriză pe care nu i-am spus-o. Am pregătiti nişte fotografii”, a spus rectorul Universităţii Valahia Târgovişte, Călin Oros.

Imaginile prezentate au fost de la vizitele anterioare ale lui Năstase la Universitatea Valahia, fotografii ale Agenţiei Naţionale de Presă Rompres/Agerpres.

Înainte de eveniment, Adrian Năstase a stat de vorbă cu jurnaliştii.

Întrebat cum comentează punerea sub acuzare a lui Ion Iliescu în dosarul ”Mineriada”, acesta a spus că trebuie aşteptat deznodământul, ”care vor fi concluziile procurorilor şi, dacă va fi cazul, concluziile judecătorilor”.

”Eu înţeleg că dosarul acesta a început în mai multe rânduri, s-a încheiat în mai multe rânduri sub forma neînceperii urmăririi penale. Probabil că presiunea publică şi decizia de la CEDO au determinat repunerea pe rol a acestui dosar. Cred că singurul lucru pe care îl putem spune la acest moment este că trebuie să aşteptăm să vedem care va fi deznodământul, care vor fi concluziile procurorilor şi, dacă va fi cazul, concluziile judecătorilor”, a afirmat Adrian Năstase.

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, miercuri, la Târgovişte, că Liviu Dragnea are un vot imens din partea social democraţilor şi este important să asigure pentru PSD o politică bună de alianţe, să obţină rezultat bun la alegeri şi să continue guvernarea.

”La acest moment el (Liviu Dragnea, n.r) are un vot imens din partea colegilor din partid, este important ca el să dovedească faptul că această alegere şi acest vot vor asigura pentru PSD şi o politică de alianţe foarte bună şi un rezultat la alegerile viitoare cât mai favorabil şi care să permită continuarea guvernării”, a afirmat Adrian Năstase, întrebat de jurnalişti cum vede PSD-ul condus de Liviu Dragnea.

Năstase a fost ironic la adresa lui Dragnea, spunând că ”poate că în curând ar trebui să ne cerem scuze pentru unele dintre victimele capitalismului”. Dragnea a cerut scuze, la congresul PSD de duminică, în numele partidului victimelor comunismului.

Năstase a adăugat că se aştepta să fie invitat la congresul PSD de duminică, dar că a înţeles, din declaraţiile ulterioare evenimentului, că la oricare dintre congrese are o invitaţie deschisă şi poate participa.

”Nu pot să spun că m-a deranjat, dar mă aşteptam să fiu invitat, fără îndoială. Am înţeles, însă, că la oricare dintre congrese am o invitaţie deschisă şi că voi putea să merg fără să mai fiu invitat. Partea cea mai ciudată este că, nefiind membru al partidului, conform statutului eu am gândit că am nevoie de o invitaţie. Iată că a fost o neînţelegere. Domnul Dragnea spunea că puteam să merg acolo fără invitaţie. Nu vreau să comentez mai mult”, a precizat Năstase.