Site icon stiriDB

Târgovişte: A început Festivalul Medieval Dracula (foto)

Festivalul Dracula a început, marţi seara, la Curtea Domnească Târgovişte.

”Ţara nu-i a noastră, noi suntem ai ţării”, le-a spus celor prezenţi Dracula, care a ieşit din Turnul Chindiei.

Dracula (voievodul Vlad Ţepeş) este interpretat, ca şi în ediţia anterioară a festivalului, de actorul Bogdan Jianu.

Garda cetăţii, ateliere medievale, spectacol medieval ”Dracula”, târg al meşterilor, concerte la Curtea Domnească vor face parte din Festivalul Dracula de la Târgovişte, ce are loc în perioada 16-21 iunie.

GALERIE FOTO FESTIVAL DRACULA 2015

În prima zi a festivalului oficialităţile au deschis evenimentul cu scurte discursuri, Dracula a ieşit din Turnul Chidiei, iar garda cetăţii a patrulat în jurul Curţii Domneşti.

”Şase zile la Târgovişte de spectacol, şase zile de muzică, şase zile în care în fiecare seară de la ora 20.30 garda cetăţii va patrula în jurul Curţii Domneşti pentru a se asigura că totul este în ordine, şase zile în care Dracula va fi în Târgovişte printre noi toţi, şase zile în care, sper eu, cât mai mulţi târgovişteni şi nu numai vor veni aici pentru a asista la acest festival medieval”, a spus primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

”Sunt bucuros că avem ocazia să începem astăzi a doua ediţie a Festivalului Dracula, un festival care şi-a propus să promoveze municipiul Târgovişte şi judeţul Dâmboviţa ca destinaţie de turism cultural. Avem un program variat, încercăm să răspundem aşteptărilor tuturor (…). M-aş bucura să fiţi în număr cât mai mare alături de noi în aceste zile şi sigur că aşteptarea mea este ca într-un an, doi să avem foarte mulţi oaspeţi din ţară şi din străinătate astfel ca acest festival să capete o alură naţională”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Sâmbătă, la Curtea Domnească Târgovişte va avea loc spectacolul medieval ”Dracula”, susţinut de trupa de cascadori ”Lupii Albi”.

Pe parcursul celor şase zile ale festivalului mai sunt organizate concursuri interşcolare cu tema Dracula, ateliere medievale, târg al meşterilor, proiecţii ale filmelor realizate la ediţia anterioară a festivalului şi la Zilele Cetăţii Târgovişte, respectiv ”Vlad Voievod Drăculea” şi ”Dracula – Reîntoarcerea”.

De asemenea la festival vor concerta Trooper împreună cu Filarmonica Muntenia, Pasărea Rock, Ad-hoc.

Bugetul Festivalului Dracula este de 410.000 de lei, iar organizatori sunt Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa.