Site icon stiriDB

Târgovişte: A fost semnată finanţarea pentru modernizarea transportul public, autobuzele vor fi hibrid

Primarul Târgoviştei, Cristian Stan, anunţă, joi, pe facebook, că a fost semnat contractul de finanţare a modernizării transportului public în comun din municipiu, iar autobuzele vor fi unele hibrid, lucru ce va duce la reducerea poluării.

Valoarea proiectului este de 122,7 milioane de lei, bani europeni.

„Reamintim că administraţia locală târgovişteană a finalizat licitaţia de achiziţie a celor 28 de autobuze, reprezentând prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local din oraşul nostru. În cea de-a doua etapă, vor fi achiziţionate încă 12 autobuze. Astfel, modelul Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat autobuzul anului 2019, reprezintă noul vehicul care, începând din acest an, va oferi târgoviştenilor condiţii excelente de transport”, spune primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Conform acestuia, proiectul finanţat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, are în vedere modernizarea transportului public în comun nu numai prin achiziţionarea de vehicule ecologice, dar şi prin construirea infrastructurii necesare, modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public în Târgovişte.

„Concret, vor fi achiziţionate autobuzele amintite, vor fi realizate 28 de staţii de călători de traseu, 3 staţii de capat de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiţei şi vor fi reabilitate străzi în lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân şi Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum şi pasajul peste calea ferată pe DN 72), vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public. Achiziţia de lucrări va fi lansată luna aceasta”, precizează primarul Cristian Stan.

Toate staţiile şi mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri LED.

„În afara confortului deosebit pe care noul sistem de transport public local îl va oferi târgoviştenilor, costurile de operare vor scădea la o treime din cele actuale, iar emisiile de dioxid de carbon vor fi drastic reduse”, mai subliniază primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Aceste avantaje, mai spune edilul, vor determina posibilitatea acordării unor gratuităţi la transportul în comun cât mai multor categorii de oameni, dar şi un tarif rezonabil pentru acest serviciu.