Site icon stiriDB

Târgovişte: A fost semnat contractul de proiectare pentru reabilitarea Şanţului Cetăţii

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, anunţă că a semnat contractul de proiectare pentru reabilitarea Şanţului Cetăţii.

„Săptămâna aceasta, am semnat contractul de proiectare pentru una dintre cele mai importante investiții din istoria municipiului Târgoviște, respectiv „Valorificarea și Amenajarea Peisagistică a Șanțului și a Valului Cetății”! Intervențiile vizează o suprafață de aproximativ 61.000 mp. și presupun, în linii mari, amenajarea și valorificarea peisagistică integrală a obiectivului de investiții, realizarea de rețele de utilități, camere de supraveghere video, vitrine de expunere, sisteme de prezentare audio-video, ecologizarea tuturor sectoarelor, demolarea tuturor construcțiilor parazitare, etc”, precizează edilul. 

Valoarea investiţiei este de 18 milioane de euro, bani europeni.

„Obiectivul specific al proiectului, în valoare de aproximativ 18.000.000 de euro și finanțat din fonduri europene, constă în promovarea dezvoltării integrate a patrimoniului cultural prin punerea în valoare a potențialului turistic al obiectivului de patrimoniu – Șanțul și Valul Cetății Târgoviștei, precum și creșterea numărului de turiști și plasarea hotărâtă a municipiului Târgoviște pe harta turismului național și internațional”, afirmă primarul Cristian Daniel Stan.