Site icon stiriDB

Târgovişte: A demarat campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân

Primăria Târgovişte a demarat campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân din municipiu. Acţiunea are o finanţare de la bugetul local de 100.000 de lei.

Autorităţile vor astfel să scape de maidanezii din municipiu. Nu au explicat foarte clar de ce au ales să îi sterilizeze gratuit pe câinii cu stăpân, când, mai logic, era să îi sterilizeze pe cei fără stăpân.

”Toți deținătorii de câini din Municipiul Târgoviște pot merge la sediul Direcției de Salubritate din cadrul Primăriei Municipiului Târgoviște din strada Radu de la Afumați, nr. 7 (lângă Cimitirul Simuleasa), telefon 0245/216995, între orele 9.00 – 14.00, unde vor completa o cerere tip. Pentru derularea operațiunii, proprietarul trebuie să aibă asupra sa carnetul de sănătate al câinelui ce urmează a fi sterilizat, în care trebuie să fie atașat colantul cu dovada microcipării. După completarea cererii, care va fi înregistrată într-un registru special, se va elibera un bon cu care deținătorul se va prezenta la cabinetul veterinar SC AMIVET IMPEX SRL (strada Calea București, nr. 535 – nr vechi, 69 nr nou). Bonul este valabil pentru o perioadă de 90 de zile de la data eliberării”, se arată într-un comunicat al Primăriei Târgovişte, remis joi.

Autorităţile locale nu au putut preciza care este numărul maidanezilor din Târgovişte, cel mai probabil numărul acestora se ridică la câteva mii. La nivelul municipiului există un singur adăpost pentru câinii fără stăpân, cu o capacitate de 100 de locuri.