Site icon stiriDB

Târg de sănătate în Potlogi, pe 8 august

O campanie de promovare a unui mod de viaţă sănătos va avea loc, sâmbătă, pe 8 august 2015, în comuna dâmboviţeană Potlogi, în cadrul unui proiect cu fonduri europene.

Locuitorii din Potlogi vor beneficia de evaluarea gratuită a tensiunii arteriale, glicemiei, trigliceridelor şi colesterolului în cadrul Târgului de Sănătate desfăşurat în comună.

”Evenimentul este organizat în cadrul unei campanii de promovare a sănătăţii desfăşurată în cadrul proiectului “Dezvoltarea Resurselor Umane în 19 Comunităţi Rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!” şi implementat de Fundaţia Romtens la nivelul a 19 comunităţi rurale din 19 judeţe”, se arată într-un comunicat al Fundaţiei Romtens.

În document se mai arată că Târgul de Sănătate este un eveniment dedicat populaţiei din mediul rural, desfăşurat într-un cadru relaxat, lipsit de rigorile activităților derulate într-un cabinet medical.

Evenimentul reprezintă pentru locuitorii din comună, o oportunitate de a primi informaţii şi sfaturi despre îmbunătăţirea stării individuale de sănătate pe care le vor oferi medici de familie, asistenţi şi specialişti în domeniul promovării sănătăţii.

Organizatorii îşi propun ca prin această campanie să atragă atenţia asupra importanţei adoptării unui stil de viață sănătos şi monitorizării unor parametri cheie în evaluarea stării de sănătate, în vederea menținerii unei bune stări de sănătate.

Iniţiativa organizării acestui eveniment aparţine Fundaţiei Romtens care se bucură, în acest demers, de sprijinul Primăriei Potlogi.