Târg anual de produse tradiţionale deschis şi un drum comunal asfaltat – la Lunguleţu

Un drum comunal din Lunguleţu, judeţul Dâmboviţa, a fost realizat cu fonduri de la bugetul local pe o lungime de 1,2 kilometri, iar duminică s-a deschis în localitate un târg anual de produse tradiţionale.

”Este un drum comunal cu o lungime de peste un kilometru, este foarte accesat. Costurile au fost de 544.000 de lei, iar lucrările de asfaltare au durat circa 10 zile”, a declarat primarul din Lunguleţu, Ion Vlad.

drum comunal lunguletu

Prezent, duminică, la Lunguleţu a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, precum şi deputatul PSD Ionuţ Săvoiu, dar şi primari din localităţile învecinate.

”Este o realizare importantă pentru localnici acest drum comunal, dar vreau să vă mai spun că mi-am propus ca pentru anul viitor să rezolvăm o cerinţă mai veche şi anume drumul care duce prin Lunguleţu către Răcari, Ghergani, Conţeşti. Sunt circa 4 kilometri de drum dificil pentru că e drum de pământ, necesită fundaţie şi costul va fi mai ridicat. Am mai stabilit astăzi (duminică, n.r.) ca două uliţe din Lunguleţu, care au undeva la 500 de metri liniari, să fie asfaltate de SC LDP (societatea de Lucrări Drumuri şi Poduri din subordinea CJ, n.r.) cu o plată pe care o vom face anul viitor”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

folclor tutuianu savoiu

Duminică a fost deschis şi un târg anual în Lunguleţu. Producătorii din zonă au venit la târg pentru a-şi vinde marfa, zona fiind recunoscută ca una cu tradiţie în cultivarea cartofului şi a verzei, dar cei care au venit au putut găsi şi diverse unelte de agricultură, dar şi obiecte de îmbrăcăminte.

Totodată participanţii la târg au putut urmări spectacole de dans şi muzică oferite de grupurile ”Flori Dâmboviţene” şi ”Fir de Dor”.

fete hora

error: Conţinut protejat !!