Tânăr din Dâmboviţa infectat cu COVID-19, în vacanţă la mare. Zeci de tineri au intrat în carantină

Tânăr din Dâmboviţa infectat cu COVID-19, în vacanţă la mare. Zeci de tineri au intrat în carantină

Un tânăr de 19 ani din Dâmboviţa, în timp ce se afla în vacanţă la Costineşti, a aflat că părinţii săi sunt infectaţi cu coronavirus. La scurt timp, a fost și el confirmat pozitiv. Băiatul este fiul unui jandarm. Mai mulţi tineri care au intrat în contact cu el au fost plasaţi în carantină imediat.

Tânărul a plecat la mare la începutul săptămânii. S-a întors acasă a doua zi, fără să anunţe pe nimeni. Prefectura Constanţa informează că în după amiaza zilei de 7 august DSP Dâmboviţa a anunţat telefonic DSP Constanţa despre acest caz de COVID-19.

Cele 40 de persoane carantinate după ce au intrat în contact cu tânărul infectat cu COVID-19 au vârste între 16 și 19. Tinerii au fost luaţi cu autocarul şi duşi la domiciliile din judeţul Dâmboviţa, unde se află acum în carantină.

Cei mai mulţi dintre tinerii care au fost plasaţi în carantină sunt din localitatea Braniştea.

„Deplasarea de la Târgovişte spre Costineşti s-a efectuat cu un autocar, împreună cu aproximativ 40 de persoane, elevi minori şi studenţi. În cursul zilei de 4 august, acesta a părăsit complexul turistic, fără să anunţe organizatorul. Din afirmaţiile organizatorului acestei excursii, pe perioada deplasării au fost purtate măşti de protecţie şi au fost asigurate măsuri de distanţare (capacitate autocar 63 locuri). Atât la urcarea în autocar, cât şi la sosire, a fost efectuat triajul – termometrizarea acestora. Pentru elevii minori s-a făcut dovada avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie şi consimţământul părintelui”,  a transmis DSP Constanţa.

Autorităţile din Dâmboviţa nu au comunicat nimic până la acest moment pe acest subiect. Şi DSP Dâmboviţa şi Prefectura tac şi nu informează populaţia judeţului.

error: Conţinut protejat !!