Tânăr din Cojasca, reţinut pentru evaziune fiscală

Tânăr din Cojasca, reţinut pentru evaziune fiscală

Un tânăr de 27 de ani din Cojasca, judeţul Dâmboviţa, administratorul unei firme, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la peste 900.000 de lei, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, remis joi.

Cel în cauză este bănuit că, în perioada 2008-2013, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, nu ar fi înregistrat în contabilitate operaţiunile de prestări servicii, sustragându-se de la plata taxelor şi impozitelor. De asemenea acesta este bănuit că ar fi ascuns sursa impozabilă, constând în taxele şi impozitele aferente reţinerilor la sursă în cazul veniturilor salariaţilor.

Conform comunicatului IJP Dâmboviţa, operaţiunile de prestări servicii constau în punerea la dispoziţie de forţă de muncă către mai mulţi agenţi economici.

Prin activitatea infracţională, se arată în comunicatul Poliţiei, s-ar fi creat un prejudiciu estimat la peste 913.000 de lei.

Administratorul firmei a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul zilei de joi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

error: Conţinut protejat !!