Site icon stiriDB

Tabără de iniţiere în astronomie şi fotografie, la Runcu

sarm astronomie

Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM) organizează, în perioada 7-12 iulie, la Runcu, judeţul Dâmboviţa, tabăra de vară pentru tineret de iniţiere în astronomie şi fotografie Astronomia 2015.

Tabăra se va desfăşura în cadrul complexului turistic Runcu Stone din judeţul Dâmboviţa. Acţiunea este finanţată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa.

”Participarea în tabără este deschisă celor interesaţi să afle mai multe despre tainele Universului explorând bolta cerului. În cadrul taberei de vară participanţii vor învăţa constelaţiile, orientarea în teren, atât pe timp de ziuă cât şi pe timp de noapte, vor utiliza instrumente astronomice, vor privi prin telescop Soarele, craterele de pe Lună, planetele Venus, Jupiter şi Saturn, galaxiile, roiurile de stele şi nebuloasele şi vor face primii paşi în fotografia de peisaj şi astrofotografie”, informează SARM.

De asemenea, beneficiind de un cadru natural deosebit de frumos, la poalele Masivului Leaota, participanţii vor interacţiona cu mediul înconjurător, vor afla care sunt plantele medicinale şi speciile de arbori şi cum se poate face o fotografie reuşită a peisajului natural.

Programul taberei va fi susţinut prin acces la materiale didactice şi educativ de specialitate: harta cerului, planisferă, atlase stelare, albume de fotografie şi astrofotografie, bibliotecă de carte astronomică, expoziţie de astrofotografie.

Termenul limită de înscriere este 29 iunie.

Informaţii complete şi formularul de înscrierea se găsesc pe pagina de internet a taberei la adresa: www.sarm.ro/astronomia2015.

Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM) este o organizaţie nonprofit cu sediul al Târgovişte.