Sute de participanţi la Bursa locurilor de muncă de la Titu şi Găeşti

Sute de participanţi la Bursa locurilor de muncă de la Titu şi Găeşti

Aproape 400 de persoane au venit, vineri, la Bursa locurilor de muncă de la Titu şi Găeşti. Au fost prezenţi 21 de angajatori care au oferit peste 200 de slujbe în domeniile confecţii textile, electrotehnic, construcţii metalice, vânzări comerţ, prelucrări mecanice, transporturi.

”În general nu îşi găsesc de lucru cei care nu au calificare (…). Unii dintre cei care vin constant la bursa locurilor de muncă nu au o calificare care este cerută pe piaţa forţei de muncă sau nu au deloc deloc vreo calificare, care să poată constitui temei pentru angajare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dâmboviţa au anunţat că agenţia organizează cursuri de calificare în diferite meserii, iar şomerii beneficiază gratuit de cursuri.

Cei care au venit la bursă au putut consulta şi oferta de locuri de muncă din Uniunea Europeană.

Peste 100 de persoane au fost selectate la bursa de la Titu şi Găeşti în vederea încadrării în muncă.

”Ceea ce este îmbucurător este că am observat că angajatorii caută din ce în ce mai mult persoane cu calificare superioară: ingineri, automatişti, economişti, ceea ce înseamnă că, în judeţul Dâmboviţa, mediul economic este în dezvoltare. Astăzi am văzut în oferta Renault de la Titu este în căutarea a şase piloţi de încercare, iar Arctic Găeşti este în căutarea a trei sau patru ingineri, unul automatist, unul electronist”, a afirmat vicepreşedintele CJ Dâmboviţa Gabriel Grozavu.

Bursa locurilor de muncă de la Titu şi Găeşti a fost organizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi AJOFM.

error: Conţinut protejat !!