Site icon stiriDB

Suspect de furt, împuşcat mortal de poliţişti în Târgovişte

Un suspect de furt a fost împuşcat mortal, vineri dimineaţă, în Târgovişte, în zona campusului universitar, de un poliţist.

”În urma unor activităţi preventive desfăşurate în zona campusului universitar din municipiul Târgovişte, o patrulă din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte-Biroul Ordine Publică Urban a surprins în flagrant un grup de suspecţi care transportau într-un atelaj hipo mai multe bunuri susceptibile a proveni din comiterea de furturi.

Poliţiştii au încercat să îi oprească, însă aceştia au fugit pe malul râului Ialomiţa, abandonând o parte din bunuri”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa.

Conform sursei citate, unul dintre poliţişti a procedat la somarea legală a acestora, folosind armamentul din dotare, ocazie cu care unul dintre suspecţi a fost rănit în zona toracică.

A fost sesizată Ambulanţa care a intervenit la faţa locului, însă după mai multe manevre de resuscitare suspectul, în vârstă de 33 de ani, din Târgovişte, a decedat.

”La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa s-a constituit o echipă operativă care, sub coordonarea procurorului de caz, va desfăşura activităţi specifice pentru a stabili cu exactitate împrejurările evenimentului”, se mai arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.