Site icon stiriDB

Studenţii anului I din cadrul Academiei de Poliţie s-au pregătit la Ochiuri

Studenţii anului I de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” s-au pregătit, în perioada 6-17 iulie, la Centrul de Perfecţionare al jandarmilor de la Ochiuri, judeţul Dâmboviţa.

Festivitatea de încheiere a stagiului de „Tehnician de Intervenţie profesională” a avut loc vineri.

”Instructorii catedrei de Intervenţie Profesională din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri au pregătit 52 de studenţi, dintre care şi 10 fete, din anul I ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, arma jandarmi, în cadrul primului stagiu de pregătire din carieră. Încă din prima zi, aceştia au manifestat un interes sporit pentru tehnicile şi procedeele prezentate de intructorii centrului. Pe parcursul stagiului, studenţii au învăţat tehnici de autoapărare, precum şi tehnici şi procedee pe care le vor pune în practică conform legilor în vigoare”, se arată într-un comunicat al centrului de la Ochiuri.

În ultima zi a stagiului de pregătire, comandantul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, maiorul Teodor Cernat, a înmânat studenţilor brevetele ce le atestă calitatea de tehnicieni în intervenţie profesională şi le-a oferit şi câteva sfaturi folositoare pentru momentul în care vor termina studiile Academiei de Poliţie şi vor fi încadraţi în unităţi.