Staţii de încărcare a maşinilor electrice şi hibrid, în Târgovişte

Staţii de încărcare a maşinilor electrice şi hibrid, în Târgovişte

Consilierii locali din Târgovişte au aprobat, în şedinţa de vineri, contractarea unei finanţări în vederea realizării a patru staţii de încărcare pentru maşinile electrice sau hibrid în municipiu.

Costul celor patru staţii este de 1 milion de lei, din care 692.000 de lei, nerambursabili, ar putea fi obţinuţi de la Fondul Naţional de Mediu.

”Şi Planul de acţiune privind energia durabilă pe care noi ni l-am asumat, care este strategia pe zona acestui tip de energie, prevede obligativitatea unor asemenea demersuri. Sigur că deocamdată demersurile sunt incipiente, cu patru staţii. Urmează ca pe proiectul privind transportul public în comun să se extindă foarte mult aria de incindeţă a acestui tip de încărcare, la autobuze, staţii de încărcare după aceea pentru autobuze, infrastructura aferentă. Este un prim pas pe care îl facem”, a declarat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Conducerea Primăriei Târgovişte a subliniat că doar pentru patru staţii de încărcare a obţinut acordul de la Electrica, atât ca amplasament, cât şi ca posibilitate de realizare. Primăria a propus mai multe staţii de încărcare a maşinilor electrice şi hibrid, însă Electrica a susţinut că pentru altele decât cele patru, amplasate în parcări în zonele Complexului de Nataţie, stadionului municipal, Pieţei Doi Brazi şi vizavi de biblioteca judeţeană, costurile de realizare ar fi foarte mari.

Consilierul local PNL Silviu Tănase a întrebat câte maşini electrice şi hibrid sunt în municipiu. Reprezentanţii Primăriei Târgovişte au spus că nu au pregătită o astfel de situaţie, însă staţiile de încărcare de tip plug-in sunt utile atât maşinilor din localitate, cât şi celor în tranzit. Totodată autorităţie au subliniat că trebuie încurajat transportul care nu poluează.

Consilierul local PNL Adrian Bercu a susţinut că ar trebui ca reprezentanţii Primăriei Târgovişte să facă demersuri astfel încât Târgovişte să fie primul oraş din ţară care să ofere gratuit curent electric pentru maşinile electrice şi hibrid.

error: Conţinut protejat !!