Staţia de epurare Târgovişte Sud, una dintre cele mai moderne din ţară

Staţia de epurare Târgovişte Sud, una dintre cele mai moderne din ţară

Municipiul Târgovişte va avea una dintre cele mai moderne staţii de epurare ape uzate din ţară. Aceasta va fi inaugurată în luna aprilie, este finanţată din fonduri europene, iar contribuţia UE este de 85%.

Valoarea contractată în urma licitaţiei a fost de 66, 9 milioane de lei.

„În principiu, preia apele de canalizare ale oraşului la un grad de poluare efectiv şi le trece printr-un sistem tehnologic de epurare şi le returnează naturii, în râul Ialomiţa, la parametrii la care sunt respectate normele europene”, a declarat directorul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, Dorin Staicu.

Acesta a precizat că a fost amenajată şi o linie de producere a biogazului şi o staţie de generare a energiei electrice, cu o putere instalată de 6 kwh.

În Târgovişte, stadiul fizic de realizare a lucrărilor aferente proiectului de reabilitare şi extindere a sistemului de apă-canal este de 83 %.

În valoare totală de 140 de milioane de euro, proiectul cu fonduri europene vizează modernizarea, extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi canalizare, staţii de epurare în municipiile Târgovişte şi Moreni, precum şi alte patru oraşe Fieni, Titu, Găeşti şi Pucioasa.

Proiectul a demarat în 2010 şi are termen de finalizare decembrie 2014.

error: Conţinut protejat !!