Site icon stiriDB

Stagiu de formare monitori de intervenţie, la Centrul de Perfecţionare al Jandarmilor Ochiuri

Ofiţeri şi subofiţeri din unităţi ale Jandarmeriei au participat, în perioada 14 iulie-8 august, la un stagiu de formare a monitorilor de intervenţie profesională, la Centrul de Perfecţionare al Jandarmilor de la Ochiuri, judeţul Dâmboviţa, se arată într-un comunicat al instituţiei, remis miercuri.

”Au participat 30 stagiari, din care 7 ofiţeri şi 23 subofiţeri din unităţile Jandarmeriei Române. Stagiul de formare a monitorilor de intervenţie profesională vizează formarea aptitudinilor şi atitudinilor militarilor pentru a pune în practică tehnici şi tactici de intervenţie profesională menite să rezolve situaţii problemă apărute pe timpul executării misiunilor specifice, cu sau fără utilizarea mijloacelor tehnice din dotare”, se arată în comunicatul Centrului de Perfecţionare al Jandarmilor de la Ochiuri.

Toţi cei 30 de participanţi au absolvit stagiul şi au primit brevetul de monitor de intervenţie profesională. Cei mai bine pregătiţi dintre participanţi, care s-au clasat pe primele trei locuri în ordinea mediilor obţinute, sunt: Agache Florin Ionuţ (I.J.J. Vrancea), Bobîrsc Adrian (I.J.J. Mehadinţi), Trandafir Ionuţ (I.J.J. Prahova).

”Scopul a fost acela de a transmite cunoştinţe,  de a forma atitudini şi deprinderi de acţiune individuală sau în cadrul echipei pentru  rezolvarea  eficace a situaţiilor apărute pe timpul îndeplinirii misiunilor cotidiene care pot implica acţiuni coercitive,  respectând ideea de tehnică în locul celei de forţă, într-un cadru legal, logic, coerent şi eficace, bazat pe principiul legalităţii, principiul gradualităţii şi principiul proporţionalităţii”, se mai spune în comunicatul Centrului de Perfecţionare al Jandarmilor de la Ochiuri.