Stadionul ce se va construi la Târgovişte este în stadiul de avizare, informează autorităţile

Stadionul ce se va construi la Târgovişte este în stadiul de avizare, informează autorităţile

Stadionul ce se va construi pe o parte a terenului ce aparţinea fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte este în stadiul de obţinere de avize, va costa circa 133 de milioane de lei, iar autorităţile judeţene speră ca lucrările să înceapă peste doi ani.

Conform studiului de prefezabilitate, stadionul va avea între 10.000 şi 15.000 de locuri.

”Legat de stadion, au fost mai multe comitete inter-ministeriale, acum e la Ministerul de Finanţe pentru o aprobare. Lucrarea va fi făcută de CNI (Compania Naţională de Investiţii, n.r.), noi avem un studiu de prefezabilitate, acum CNI o să facă un studiu de fezabilitate, proiectul tehnic şi demararea lucrărilor efective. Într-un an de zile eu sper ca CNI să termine documentaţia şi apoi să facă achiziţia de lucrări. Mai devreme de doi ani nu cred că vor începe lucrările. 24 de luni cred că o să dureze execuţia, nu ştiu sigur, dar asta o să o determine proiectul tehnic”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, Alin Manole.

Pe lângă stadion, în locaţia fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte, acolo unde în 1989 au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu, vor mai fi construite blocuri ANL, sedii de instituţii, un parc, un drum de acces, un mall, iar clădirea principală a fostei unităţi militare îşi va păstra destinaţia de Muzeu al Comunismului.

Actualul stadion din Târgovişte, aflat în centrul municipiului, în apropierea Complexului Muzeal Curtea Domnească, este într-un stadiu avansat de degradare, tribuna a doua este închisă, fiind considerată nesigură pentru spectatori.

Autorităţile locale spun că actualul stadion va fi dezafectat, urmând a se crea o parcare pentru turiştii care vin la Curtea Domnească Târgovişte.

error: Conţinut protejat !!