Site icon stiriDB

Sprjin de 6 milioane de lei oferit de Arhiepiscopia Târgoviştei în 2023 prin activităţi filantropico-sociale

Arhiepiscopia Târgoviştei a oferit anul trecut sprijin de 6 milioane de lei persoanelor în nevoie, elevilor şi studenţilor, celor care au avut nevoie de îngrijiri medicale, se arată într-un comunicat al arhiepiscopiei, remis luni.

„A avut loc şedinţa Adunării Eparhiale în cadrul căreia au fost prezentate şi aprobate rapoartele comisiilor de specialitate care reflectă activitatea Eparhiei noastre. Din cele prezentate, menţionăm: activitatea social-filantropică, în cadrul căreia au fost derulate proiecte în valoare de aproape 6.000.000 lei, de care au beneficiat peste 130.000 de persoane, se referă, în principal, la următoarele: în Eparhia noastră funcţionează 12 instituţii filantropice cu angajaţi specializaţi în diverse domenii de activitate, în cadrul cărora au activat 3.610 voluntari; a fost oferit sprijin financiar  pentru persoane care aveau nevoie de  intervenţii chirurgicale vitale, atât în ţară cât şi în străinătate; peste 160.000 lei au fost oferiţi pentru ajutorarea victimelor tragicului accident de la Crevedia şi s-au colectat 102 litri de sânge, de la 302 donatori, preoţi şi credincioşi”, anunţă Arhiepiscopia Târgoviştei.

De asemenea, au fost acordate lunar 20 de burse pentru elevii şi studenţii cu rezultate bune la învăţătură. Aproape 700 de pacienţi au beneficiat de îngrijire gratuită în cadrul Centrului Socio-Cultural Creştin şi Medical de la Parohia  „Sf. Voievod Neagoe Basarab”. În cadrul Cantinei Sociale a Arhiepiscopiei Târgoviştei beneficiază zilnic de masa de prânz 130 de persoane, fiind distribuite peste 38.000 de porţii de mâncare în anul precedent. Arhiepiscopia Târgovişte precizează că în cadrul Apartamentul Social protejat „Sf. Ier. Nicolae” al Centrului Social Creştin s-a continuat îngrijirea celor şase copii, unul dintre ei fiind doctorand la SNSPA.

În cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă”, pe parcursul anului trecut 841 de preoţi şi credincioşi au donat 328 litri de sânge.

Arhiepiscopia Târgoviştei subliniază că activitatea culturală a cuprins tipărirea mai multor volume, printre care „Stolnicul Constantin Cantacuzino – diplomat, politician şi erudit sprijinitor al misiunii Bisericii prin intermediul culturii”, „Tipăriturile de la Târgovişte ale Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi Radu Mihnea – binecredincios voievod, promotor al valorilor creştine şi luptător pentru unitatea neamului românesc”.

Arhiepiscopia Târgoviştei menţionează că în Dâmboviţa sunt 360 unităţi de cult, iar 10 biserici noi se află în construcţie şi la 21 se derulează proiecte de restaurare.

[foto: arhivă]