Site icon stiriDB

Spitalul Judeţean Târgovişte a depus un proiect cu fonduri UE pentru aparatură şi materiale sanitare de protecţie COVID-19

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgovişte a depusun proiect pe fonduri europene pentru a achiziţiona aparatură şi materiale sanitare de protecţie Sars-CoV-2, se arată într-un comunicat al unităţii medicale, remis joi.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte a depus, săptămâna aceasta, la Ministerul Fondurilor Europene, proiectul „Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, judeţul Dâmboviţa”, în vederea obţinerii unei finanţări nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020″, precizează SJU Târgovişte.

Valoarea proiectului este de 9,2 milioane de euro, fonduri care vor fi utilizate pentru achiziţia de aparatură şi tehnică medicală de ultimă generaţie, precum şi toate tipurile de echipamente de protecţie, necesare pentru tratamentul pacienţilor cu infecţie COVID-19 şi pentru gestionarea situaţiei de urgenţă provocată de criza COVID-19.

„Se vor cumpăra, între altele: 2 ambulanţe; 1 aparat de testare Real Time PCR care va fi utilizat si pentru diagnosticul altor boli virale; kit de recoltare COVID-19 pentru 100.000 de probe; 10 ventilatoare mecanice; 30 de paturi ATI; 15 camere de termoviziune, care vor fi montate la intrările în pavilioanele spitalului; 1 staţie distribuţie oxigen; 4 aparate de radiologie mobile; 8 roboţi de dezinfecţie”, mai informează Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Conform sursei citate, aparatura medicală solicitată este în strictă concordanţă cu personalul existent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, astfel încât să poată fi utilizată din prima zi. De asemenea, proiectul permite recuperarea cheltuielilor efectuate anterior pentru achiziţia de echipamente şi materiale de protecţie COVID-19.

Sesiunea de depunere proiecte se va încheia în data de 30 septembrie 2020, după care urmează etapele de evaluare şi contractare.