Site icon stiriDB

Spectacol medieval pe ruinele Curţii Domneşti din Târgovişte

Autorităţile locale din Târgovişte organizează, duminică, în cadrul Zilelor Cetăţii, un spectacol medieval intitulat ”Vlad Ţepeş şi solii turci”.

”În parcul Chindia are loc un spectacol medieval ‘Vlad Ţepeş şi solii turci’.

Vezi FOTO de la Zilele Cetăţii Târgovişte 2013

Este o parte dintr-un proiect mai amplu pe care îl avem, de promovare a municipiului Târgovişte, după cum ştiţi este o idee de-a mea pe care încerc şi sunt sigur că de anul viitor vom avea posibilităţi financiare ceva mai mari să o punem şi în aplicare. În acest an am pregătit doar un preambul la ceea ce urmează să fie marele eveniment al ‘Atacului de noapte”’, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga.

În acest weekend, la Târgovişte, a avut loc şi o paradă medievală, la care au participat 350 de persoane întruchipând diverse persoanje istorice.

Duminică, de Ziua municipiului, are loc şedinţa festivă de consiliu local, în cadrul cărei va fi acordat titlul de cetăţean de onoare preşedintelui Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, Mihail Stan.

În cadrul Zilelor Cetăţii, ce au loc în perioada 6-8 septembrie, sunt organizate târguri ale meşteşugarilor, auto, de antichităţi, întreceri sportive, festival de folclor şi spectacole de teatru. Duminică va avea loc un meci de fotbal, pe platoul din faţa Prefecturii Dâmboviţa, între consilierii locali din Târgovişte şi consilierii judeţeni.

Cele mai multe dintre manifestări au loc în centrul municipiului şi în Parcul Chindia.