Societatea de Lucrări Drumuri şi Poduri (SC LDP) din subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa ar putea închiria sau vinde spaţii pe care nu le utilizează.
”Noi am fuzionat SC LDP cu societatea de protecţie a plantelor, o decizie care a fost corectă din punct de vedere economic, dar care ne-a adus în patrimoniu şi locaţii care aveau destinaţii legate de protecţia plantelor, de exemplu la Malu cu Flori veţi găsi un depozit de pesticide, depozitul este, practic, la momentul acesta neutilizat. La Găeşti avem mai multe spaţii care sunt neutilizate. La Petreşti, Ioneşti, o fostă bază a unităţii de drumuri de dinainte de 1990, care e neutilizată de ani de zile, dar unde plătim pază. Avem deci lucruri complicate şi va trebui să luăm decizii”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
Variante ar fi închirierea, vinderea sau utilizarea de către consiliul judeţean în alte scopuri a spaţiilor neutilizate din patrimoniul SC LDP.
”Închirierea este o variantă care, sigur, naşte cele mai puţine discuţii şi controverse. Vânzarea poate fi o variantă, dar nu cred că astăzi pentru că piaţa şi la terenuri şi la construcţii e foarte jos şi nu am face decât să ne derobăm de ceea ce avem şi nu să obţinem nişte venituri consistente care să îmi permită, de exemplu, retehnologizarea SC LDP”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
Acesta s-a referit şi la baza de la Pucioasa a SC LDP, care este utilizată iarna, sunt aduse aici utilaje pentru deszăpezire.
”Foarte multe locaţii din astea înseamnă şi foarte multe costuri: cu paza, cu întreţinerea, salariaţi pe care îi ai zilnic şi pe care îi blochezi pur şi simplu aici”, a mai spus Ţuţuianu.
Acesta a efectuat în această săptămână o vizită de lucru la baze ale SC LDP din judeţ, la Pucioasa şi Dragomireşti.
SC LDP Dâmboviţa are patru puncte de lucru în judeţ, în localităţile Dragomireşti, Pucioasa, Comişani şi Malu cu Flori.